Путин се появи публично пред младежи на видео, но без нито дума за метежа

OFFNews 26 юни 2023 в 14:59 2621 8

Путин

Снимка РИА Новости

Владимир Путин

Развитието на индустрията остава приоритет за Русия, каза президентът Владимир Путин в обръщение към участниците и гостите на XI Международен младежки индустриален форум "Инженерите на бъдещето – 2023". В първото публично мероприятие в календара на държавния глава за тази седмица, веднага след странния метеж в петък и събота, той не спомена събитията от края на миналата седмица по никакъв начин. За българите, живели и в епохата на НРБ, обръщението повече напомня посланията на Тодор Живков към т. н. млада художествено-творческа интелигенция.

"Развитието и модернизацията на промишлеността е наш абсолютен приоритет. Затова ще продължим да стимулираме внедряването на най-новите технологии, цифрови решения и съвременни екологични стандарти", подчертава Путин и призовава за актуализиране на програмите за професионално образование, обучение и преквалификация на персонала. Особено в основополагащите отрасли като:

  • машиностроене;
  • производство на промишлено и енергийно оборудване;
  • роботика и електроника;
  • строителството на кораби и самолети;
  • приборостроене и уредостроене.

Президентът подчертава, че развитието на родната индустрия, укрепването на сигурността и технологичния суверенитет до голяма степен зависят от човешките ресурси. "Именно тези хора – както млади хора, така и опитни специалисти, екипите на нашите предприятия – осигуриха стабилната работа на руската индустрия, нейното развитие в условията на сериозни външни предизвикателства и постигнаха увеличение на производството на най-важните продукти. за живота на страната – гражданска и отбранителна", казва Путин. Руският автократ добавя още, че в предприятията идват все повече млади специалисти - компетентни, грамотни, креативни и с модерно мислене, готови да поемат отговорност и да предлагат нестандартни решения.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

710

8

Д-р Мазникуров

26.06 2023 в 20:58

Mалко сравнения ... Пусьо срещу Чичо Женя

Чичо Женя е закоравял престъпник, убиец и мафиот, безскрупулен тип. По това са едно към едно с Пусьо разбира се. С приликите обаче - дотук. Но са разлика от Пусьо, чичо Женя е смел, не му пука за чуждия живот естествено, но и не трепери за своя собствен толкова. Той е убиец, гледа Смъртта в очите всяка секунда, тя е неговия занаят. А Пусьо се тресе от страх за мизерното си животче, търчи по бункерите, а след него свитата дето носи куфарчето за събиране и анализ на курешките му :) ... Зер такъв велик лидер и каратист да не стане зян! Втора разлика - чичо Женя има бизнес нюх, гледа и вярва на фактите, действува адаптивно, умее да рискува наистина. А Пусьо слуша и вярва на сводките и докладите на своите лакеи и лъжци, и на великите си "АНАЛизатори" ...

345

7

Джендо Джедев

26.06 2023 в 17:47

"Развитието и модернизацията на промишлеността е наш абсолютен приоритет. Затова ще продължим да стимулираме внедряването на най-новите технологии, цифрови решения и съвременни екологични стандарти",

Хахахахахахахаха! :D

12078

6

edin slep

26.06 2023 в 16:49

Преди време четох руска фантастика - на Лукяненко, дори във фантастиката ги облъчват колко са велики, как света се крепи на тяхната страна. Бях удивен колко много си вярват тези хора, че са някакви свръх хора.

Имат брилянтни учени като Менделеев, Ломоносов, създателя на кевлара, Сикорски ... но както създателя на кевлара каза - ако бе останал в Русия или щяха да му трябват 20-30 години или да не успее да открие този материал, а в Англия за 3.

И речта наистина е като в късния социализъм у нас:)

2550

5

alfakentavur

26.06 2023 в 15:42

Е, има нещо, което те са създали. СоциализЪма. Само че, по думите на най-дълголетния наш соц ръководител - социализЪмът е едно недоносче.

1236

4

БотоксПутю

26.06 2023 в 15:39

Четох, че самовара са го взели от китайците, а матрьошките - от японците. Значи абсолютно нищичко, създадено в тази кочина. Само кражби от останалия свят.

-1650

3

ob1

26.06 2023 в 15:31

Смеят ли да питат нещо младежите... после наказателни колонии и бутилки отзад...
РуZZкий мир!

22548

2

dolivo

26.06 2023 в 15:20

а те, младежите, попитали ли са?

послушковци тьотини

22548

1

dolivo

26.06 2023 в 15:10

Крадливи до един, всичко зето от запада както Буратино от Пинокио

Китай поне и собствена развойна дейност понаучиха как се прави

 
X

Мистерии в Хераклея Синтика