Путин: Рузвелт би се обърнал в гроба, ако можеше да види Америка днес

OFFNews 23 декември 2016 в 15:44 17623 10

Рузвелт би се обърнал в гроба, ако види Америка днес. Това заяви руският президент Владимир Путин по време на годишната си пресконференция. Срещата на Путин с медиите се провежда за 12-и пореден път.

Изказването на Путин дойде в отговор на въпрос за допитване, данните от което бяха разпространени от американските медии, според което 37% от републиканците симпатизират на Путин, заради което Рейгън би се обърнал в гроба. 

"Рузвелт сплоти нацията, сегашната администрация я разделя. Призивът да не се гласува за Тръмп е стъпка към разделението на народа", посочи Путин. 

Във факта, че републиканците в САЩ симпатизират на руския президент, виждам признаци, че те имат едни и същи идеи за структурата на света и за ценностите с нас. Това е подходяща предпоставка за изграждане на добри отношения, коментира Путин. 

За избирането на Доналд Тръмп за президент той заяви, че републиканецът тънко е почувствал настроенията сред американците. Никой не вярваше, че ще победи, освен нас, каза руският президент. 

Той подчерта, че демократите в САЩ губят на всички фронтове - Сенат, Конгрес, изборите за президент. 

По повод обвиненията за руска намеса на американските избори, довела до победа на Тръмп, Путин беше категоричен, че демократите търсят външни фактори, за да обяснят неуспеха си, което според Путин унижава собственото им достойнство. 

По време на своята предизборна кампания Тръмп говори за необходимостта от засилване на ядрения компонент на САЩ, за подсилване на армията. В това няма нищо необичайно, коментира още Путин. 

"Малко ме изненада изказванията на други официални представители на действащата администрация в САЩ, които по някаква причина започнаха да доказват, че въоръжените сили на САЩ са най-мощните в света. С това никой не спори", каза Путин.

На въпрос на американски журналист дали са възможни предсрочни избори в Русия, Путин шеговито попита: "В коя страна?", намеквайки за настроенията в американското общество след изборите в САЩ. 

Отговаряйки вече реално на въпроса Путин посочи, че един предизборен вот е "възможен, но нецелесъобразен".

В отговор на въпрос той заяви, че Русия в момента е по-силна от всеки потенциален агресор. 

По повод появилата се информация, че Путин и Обама са разговаряли по "червения телефон" за хакерските атаки срещу Демократическата партия и в рамките на разговора американският президент му е казал да престане, Путин заяви, че никога не казва какво са си говорили с Обама на четири очи. 

Руският президент посочи, че няма как да се докаже, че руски хакери са отговорни за атаките, но по-важна в случая е информацията, която са разпространили. 

Най-голямото доказателство за истинността на публикуваната информация е оставката на ръководителя на Националната комисия на Демократическата партия. Това означава, че хакерите са извадили наяве истината, отбеляза той. 

За отношенията на Русия и ЕС Путин каза, че европейците сами трябва да се справят със своите разногласия по редица въпроси, сред които мигрантската криза. 

На въпрос дали на Русия ѝ трябва слаба Европа Путин отговори, че на Русия ѝ трябва силен партньор в лицето на ЕС.

Владимир Путин коментира още, че Русия и Запада трябва да обединят усилия за справянето с тероризма, но не може да се говори за обединение, ако има санкции. 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

23293

14

Стефан

20.04 2017 в 23:59

Сигурно, защото местните в Сибир са бели, които умеят да пеят. А не друсани негри, с речевото разстройство скандиращ говор.

77927

7

El Commandante

23.12 2016 в 19:55

Тъпако вик, огледай хубаво тая тема, виж коментарите, после си навий дисплея на компа на руло и си го забий отзад...