Путин разговаря по телефона с Мадуро, за да изрази подкрепата си

OFFNews 24 януари 2019 в 21:35 2488 0

Руският президент Владимир Путин изрази днес подкрепата си за законните власти на Венецуела. Путин направи това в телефонен разговор с венецуелския си колега Николас Мадуро, предадоха световните агенции.

Президентът на Русия изрази подкрепа за законните власти на Венецуела в условията на предизвикана отвън обострила се вътрешнополитическа криза. Руският президент подчерта, че разрушителното външно вмешателство грубо потъпква основополагащите норми на международното право.

В телефонния разговор Путин е изразил подкрепа за търсенето на решение на венецуелската криза на конституционното поле и за преодоляване на разногласията във венецуелското общество по пътя на мирния диалог, предаде ТАСС, цитирана от БТА.

Мадуро, от своя страна, е благодарил на Путин за принципната позиция на Русия по въпроса за Венецуела.

В същото време стана ясно, че венецуелската армия отново заяви лоялността си към Николас Мадуро и призова за диалог, като порица опита за преврат на опозиционния лидер Хуан Гуайдо.

"Предупреждавам народа на Венецуела, че в момента се извършва държавен преврат срещу нашите институции, срещу нашата демокрация и срещу президента Николас Мадуро, нашия законен президент", заяви венецуелският министър на отбраната Владимир Падрино, цитиран от Франс прес.

"Признаваме за законен президент нашия върховен главнокомандващ Николас Мадуро", подчерта той на пресконференция в столицата Каракас, заобиколен от генерали.

Армията "няма никога да приеме президент, който служи на неясни интереси", нито ще се подчини на чужда сила, обеща Падрино, цитиран от ДПА.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови