Путин поиска от руското правителство промени във всички области

OFFNews 26 май 2018 в 19:12 4247 0

Руският президент Владимир Путин поиска от новото си правителство да работи за промени във всички области. Това стана на първата среща с кабинета в Кремъл, съобщава ТАСС.

Путин заяви на министрите, че трябва да поемат инициативи, да използват нестандартни подходи.

"Задачите, които ви очакват, са не просто сложни, а крайно отговорни. Това са цели от принципно ново равнище, от постигането им зависи жизнеспособността на страната ни, енергията на развитието й, бъдещето й, без никакво преувеличение", заяви Путин.

"Чака ви много работа, съществена работа и пожелавам на всички нужното здраве и енергия да я вършите", заяви президентът, цитиран от БТА.

Владимир Путин беше преизбран за президент на Русия на 18 март и встъпи в длъжност на 7 май. Той отново назначи Дмитрий Медведев за премиер. На 18 май Путин реши да остави на постовете им повечето основни министри като външния министър Сергей Лавров и министъра на отбраната Сергей Шойгу, утвърждавайки предложенията на Медведев.

Сред редките промени в кабинета са лишаването на Виталий Мутко от поста вицепремиер, отговарящ за спорта, заради допинг скандала с руски спортисти, както и издигането на финансовия министър Антон Силуанов до първи вицепремиер.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови