Путин плаши с ядреното копче: Русия ще разгроми всеки агресор

OFFNews 24 февруари 2022 в 08:03 22068 7

В речта, с която руският президент Владимир Путин обяви, че е взел решение за провеждане на "специална операция за защита на Донбас" той обяви, че отговорността за евентуално кръвопролитие ще лежи изцяло на съвестта на „украинския режим“ и призова украинските военнослужещи незабавно да сложат оръжие и да си отидат у дома.

Той каза, че Москва няма да допусне появата на ядрено оръжие в Украйна.

Според думите на Путин в плановете на Русия не влиза окупацията на украински територии и действията на Русия не са свързани с нанасяне на вреда на интересите на Украйна, а със защита на самата себе си от „тези, които са взели Украйна за заложник“.

Путин заяви, че в случая на намеса в ситуацията в Украйна отвън, Русия ще отговори незабавно.

Руският президент каза още, че решението за операция в Украйна е било взето в отговор на молбата на лидерите на двете републики в Донбас (сепаратистките Донецка и Луганска – б.ред.). Целта на операцията, каза руският лидер, е „защитата на хората, хкоито в течение на осем години са подложени на издевателства, геноцид от страна на киевския режим, и затова ние ще се стремим към демилитаризация и денацификация на Украйна, а също така и към предаването на съд на тези, които са извършили многобройни кървави престъпления против мирните жители, включително граждани на Руската федерация“.

Путин каза, че "Русия остава една от най-мощните ядрени държави на планетата, затова у нито един потенциален агресор не трябва да има съмнение в това, че той ще бъде напълно разгромен".

"Що се отнася до военната сфера, съвременна Русия даже и след разпада на СССР и загубата на значителна част от ядрения потенциал днес е една от най-мощните ядрени държави. Нещо повече - има определени преимущества в ред най-нови видове въоръжения. В тази връзка у никого не трябва да има съмнение, че прякото нападение над Русия ще доведе до разгром и ужасни последствия за потенциалния агресор", каза Путин.

Путин каза, че Русия не планира окупация на украински територии, но се застъпва за правото на народите на Украйна на самоопределение. „В нашите планове не влиза окупация на украински територии, ние на никого и нищо не се каним да налагане със сила“, каза руският президент.

Той припомни принципа за правото на нациите на самоопределение.

„Нито при създаването на СССР, нито след Втората световна война, никой никога не е питал хората, живеещи на едни или други територии, влизащи в съвременна Украйна, за това как те самите искат да устроят живота си. В основата на нашата политика е свободата“, каза Путин, като подчерта, че става дума за свобода за всички „самостоятелно да определят своето бъдеще и бъдещето на своите деца“. „И ние смятаме за важно от това право – правото на избор – да се възползват всички народи, които живеят на територията на днешна Украйна. Всички, които го поискат“, каза руският лидер.

Русия в продължение на 30 години се опитва да се договори с НАТО за гарантиране на равна и неделима сигурност, но в отговор се сблъскваше с цинична измама или шантаж, каза руският президент. Севрноатлантическият съюз в това време, продължи Путин, неспирно се разширяваше.“Военната машина се движи. И, повтарям, приближава се плътно към нашите граници“, заяви той.

Примерът на Съветския съюз показва, че парализата на властта и волята е първата крачка към деградацията и забравата, каза Путин.

Виж още за:
Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

22547

7

dolivo

24.02 2022 в 14:05

Деградация и забрава за Путин, много го е яд, че никой не го интересуват руските стоки (а китайските), технологии (щото излизат скъпо с прикачен государственьи шпионаж), и неприятния вкус от всякакво докосване до руска политика.

Нещата на запад от Русия не са идеални, но печелят по лесно сърцата на хората

Е сега ще ядем бой, за дето игнорираме рекетьорчето. Да видим

1000

6

Trrr

24.02 2022 в 10:20

Путин май не разбира, че американците няма нужда дори да стрелят по него, за да затрият Русия. Дори ако взривят ядрените си глави на собствена територия, до 1-2 седмици няма да има Русия.

1331

5

ваксиниран

24.02 2022 в 10:11

И кво стана, НАТО няма ракети в Украйна, а Русия стреля въпреки това.

-8580

2

Комплексирано джудже живеещо 50 години назад. Свобода за Руското население от тиранията.

22547

1

dolivo

24.02 2022 в 08:23

агресора вика дръжте агресора.