Путин обеща да не праща наборници в Украйна, a ден по-късно военните признаха за такива

Ангел Марковски 09 март 2022 в 22:01 7759 3

Снимка Getty Images

Само ден след като руският президент Владимир Путин заяви, че във военната операция на Русия в Украйна не участват и няма да участват нито срочнослужещи, нито резервисти, Министерството на отбраната призна, че в "специалната операция" са изпратени наборници. 

"Бих искал да подчертая, че наборните войници не участват и няма да участват в бойни операции и няма да има допълнително призоваване на резервисти от запасните сили. Само професионални военнослужещи ще изпълняват възложените им задачи", заяви на 8 март Путин във видеопослание към жените и майките. 

"За съжаление бяха разкрити няколко факта за присъствието на наборни войници в частите на руските въоръжени сили, участващи в специална военна операция на територията на Украйна. Практически всички такива военнослужещи вече са изтеглени на руска територия", заявиха официално от Министерството на отбраната днес. Според риските медии Путин е ядосан и е поискал проверка.

"По нареждане на руския президент материалите са изпратени в Главната военна прокуратура на Русия за правна оценка на действията и наказване на длъжностните лица, отговорни за неизпълнението на тази заповед, заяви прессекретарят му Дмитрий Песков.

Според многи публикации на украински медии, наборници не просто участват във военните действия в Украйна, но сред убитите и пленените има не малко наборници.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

2051

3

Propaganda

10.03 2022 в 01:48

Явно ислямските джихадисти на фашагата путин му не стигат.

1020

2

PlamenIv54

10.03 2022 в 00:13

Обещал е, че на осми март няма да изпращта наборници за пушечно месо. За девети март не е обещавал.

-8580

1

Гледам и за забранените бомби са се хвалили блядовете по военната им телевизия.
 
X

Най-близкият съратник на Стивън Хокинг проф. Томас Хертог е в подкаста на OFFNews