Путин може да остане във властта и след 2024 г.

Западът да не прекрачва червената линия с Русия, призова президентът

OFFNews 26 май 2018 в 08:59 4813 0

Президентът Владимир Путин призова западните страни да не преминават в отношенията си с Русия "червената граница". Той отбеляза, че интересите на Москва трябва да се уважават, съобщи РИА Новости. 

НАТО се приближи до границите ни и у нас възникна подозрението, че утре и Украйна може да я включат и да поставят там някакви радари и системи за противоракетна отбрана", каза руският президент. "Има си граници, разбирате ли, не трябва да се прекрачва "червената линия", заяви Путин на срещата с ръководителите на световните информационни агенции, която се организира от ТАСС в кулоарите на икономическия форум в Санкт Петербург, предаде БТА. 

На президента на САЩ и досега не му дават възможност, по вътрешнополитически съображения, мотивирайки това най-малкото с намеса на Русия в американските избори, да организира нормална работа с нас", допълни руският президент.

Руският президент призова проблемите между страните да се решават, без да се пречи на световната икономика. Той заяви, че практиката на САЩ да въвеждат едностранни санкции нарушава мира и реда, които съществуват днес.

Руският президент Владимир Путин заяви, че за Русия е много важно да бъде урегулирано напрежението около севернокорейската ядрена програма, както и че трябва да бъде гарантиран суверенитетът на КНДР, предаде Асошиейтед прес. Пълното премахване на ядрените оръжия на Северна Корея трябва да включва даването на гаранция на КНДР за ненакърнимост на нейния суверенитет, каза Путин.

"Ако не се държите агресивно и ако не притискате Северна Корея в ъгъла, резултатът, който ни трябва, ще бъде постигнат по-бързо, отколкото много хора очакват, и то на по-ниска цена", заяви руският президент. Путин отбеляза, че Северна Корея е съсед на Русия и допълни, че намирането на решение на този въпрос "е от изключително важно значение, особено когато обстановката е на прага на войната". 

Руският президент Владимир Путин заяви, че ще спазва руската конституция, която забранява повече от два последователни президентски мандата, предадоха световните агенции. Той обаче намекна, че може да остане на "лостовете" на властта и след изтичането на мандата му през 2024 г., отбелязва АФП.

"Винаги съм се придържал и винаги се придържам към конституцията на Русия. В конституцията е написано ясно - не повече от два последователни мандата. Днес аз изпълнявам втория си последователен мандат", каза Путин на икономическия форум в Санкт Петербург. Той обаче припомни, че през 2008 г. след изтичането тогава на двата му последователни президентски мандата той се оттегли от власт и президент стана премиерът Дмитрий Медведев. След четири години отново се върна в Кремъл.

Отказах се от президентския пост тогава, защото конституцията не ми позволяваше да бъда избран за трети последователен мандат. Това е. Готов съм да се придържам към това правило и в бъдеще", каза той, намеквайки, че може и да повтори сценария от 2008 г.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Да помогнем на украинските деца!