Путин: Искаме да видим Европа по-независима от САЩ

Според руския президент Блатер заслужава Нобелова награда

OFFNews Последна промяна на 28 юли 2015 в 20:49 4186 30

Руският президент Владимир Путин обяви, че се надява Европа по-често да проявява своята независимост от САЩ. Това обяви той в интервю за Швейцарската радиотелевизионна компания.

В интервюто Путин посочва още, че възобновяването на надпреварата във въоръжаването се дължи на САЩ.

То започна в деня, когато Съединените щати едностранно се оттеглиха от договора за балистичните ракети. Този договор беше крайъгълен камък на цялата международна система за сигурност, категоричен е Путин.

По повод скандала с ФИФА и обвиненията за корупция, свързани с домакинствата на Световното първенство през 2018 и 2022 г. - Русия и Катар, Путин коментира, че в този случай Вашингтон е действал в свой интерес.

САЩ бяха кандидати за домакин на Световното първенство по футбол през 2022 г., а най-близкият им съюзник в Европа Великобритания беше кандидат за 2018 г. Начинът, по който се води тази борба срещу корупцията, ме кара да се запитам дали това не е продължение на борбата за шампионата през 2018 и 2022 г., каза руският президент.

Никоя страна в света не може да хваща когото си иска и да го хвърля в затвора, подчерта Владимир Путин.

Хора като Блатер или ръководителите на големите международни спортни федерации или на Олимпийските игри заслужават специално признание. Ако някой заслужава Нобеловата награда, това са тези хора, убеден е Путин.

За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

29.07 2015 в 21:41

Един от най-добрите политици!

29.07 2015 в 13:10

"Колкото и да го плюете, с класи е над всички вас :)"

1395, щом ти го казваш, съм спокоен за "всички нас". Значи всичко ни е наред! А колко е класен се вижда по идиотските му действия. Вярно е висша класа, ама в негативен смисъл.

29.07 2015 в 13:03

#27 "Колкото и да го плюете, с класи е над всички вас"

С колко точно, с 1.45 ли? Я кажи кога мастурбираш пред портрета на Вовочка - сутрин рано, или вечер преди лягане?

29.07 2015 в 12:06

Колкото и да го плюете, с класи е над всички вас :)


29.07 2015 в 09:26

Путин по принцип не го понасям изобщо, но в случая за независимостта на Европа от САЩ е напълно прав - Целия ЕС се държи като колония на щатите, а това не е хубаво.
А за ФИФА и тн изобщо не ми се коментира - Нобелова награда :D:D:D

29.07 2015 в 09:21

Една от стратегиите на Путин за отслабване на Западната цивилизация е внасянето на разломи между страните, които я изграждат. Това го виждаме и в по-малък мащаб - опитите му да наруши единството в ЕС. Така и стратегическото партньорство между ЕС и САЩ. На всички е ясно, че САЩ са основата на НАТО и на Путя много му се иска да има под ръка една слаба и несигурна във военно отношение Европа, която под страха от военната мощ на Русия по-лесно да кляка на неговите стратегически проекти за заробване и ограбване, като ЮП. Нооо, това няма как да се случи. Западният свят научи историческите си уроци, за ралика от СССР2 :)

29.07 2015 в 09:11

В превод: "Искаме да видим Европа по-зависима от Русия". Тоя клоун е ясен, нищо ново под слънцето. Може да си вземе онова корумпЕ Блатер за министър щом толкова го харесва. Ако предложи достатъчно кинти Блатер ще се навие, гаранция, той ги обича тия финикийски пущини.

29.07 2015 в 02:04

Откакто дадоха на Обама нобелова награда за мир изгубих напълно интереса къмтази награда. Все едно са дали грамота на някого от Комсомолския ръководител, че е изпял кой е скъсал лозунгите от стената " България - Америка - вечна дружба"

29.07 2015 в 02:01

Ако някой ден Русия стане нормална държава тогава да говорят за другите. Да се даде на Блатер Нобелова награда е все едно да дадеш на атентатор базука.

29.07 2015 в 00:40

Коментарите вече се пишат само от едни и същи дежурни редактори създавайки впечатление за рейтинг. А по конкретно коментарите под тази статия нямат нищо общо с нея. Повече приличат на опит за опорни точки, но и за колчета на домати не стават. Путин е с най големия рейтинг в момента по света и голям респект в Америка (САЩ), тъй като дава пример как се отстоява националната чест, достоинство и интереси пред империята на злото (САЩ)и повярвайте ми това го мислим всички, но някой не си го признават. Колкото повече балалайстват някои, толкова повече им лъсва подлизурството.