Путин е най-влиятелната личност в света според Forbes

OFFNews 05 ноември 2014 в 19:57 5662 16

Владимир Путин

Владимир Путин за втори пореден път беше поставен на първо място в класацията на най-влиятелните хора в света на американското списание Forbes.

Изборът е очевиден, като се има предвид присъединяването на Крим към Русия, както и подписаното споразумение за милиарди долари за доставка на газ с Китай, което е най-големият строителен проект в света, обясняват от Forbes.

На второ място в класацията е поставен американският президент Барак Обама заради намесата на САЩ в борбата срещу „Ислямска държава“. Поставянето му на второ място може да се обясни много кратко – той има много власт, но е прекалено предпазлив, за да я използва напълно, допълва изданието.

На трето място Forbes поставя лидерът на Китай Си Дзинпин. От момента, в който зае поста, той се превърна в най-могъщия китайски представител от времето на Мао Дзедун. В октомври той вече е и ръководителя на страната с най-голямата икономика в света, която се оценява на 17,6 трилиона долара, обясняват от списанието.

В тазгодишната класация са включени още трима руснаци – директорът на „Роснефт“ Игор Сечин, директорът на „Газпром“ Алексей Милер и бизнесменът Алишер Усманов.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

 
X

Да помогнем на украинските деца!