Пучдемон задържан в Германия

OFFNews 25 март 2018 в 14:08 6244 8

Бившият премиер на Каталуния Карлес Пучдемон е задържан в Германия, съобщи адвокатът му в Туитър, цитиран от Би Би Си. 

Пучдемон е задържан, след като пресякъл границата на Дания на път за Белгия. 

Пучдемон е издирван от Испания по обвинения за предизвикване на бунт и противодържавна дейност заради провъзгласяването на независимост на Каталуния. 

Карлес Пучдемон замина за Белгия през октомври миналата година, малко след обявяването на независимост, след което Мадрид отне автономията на областта. 

По-късно беше издадена и европейска заповед за ареста му. 

Преди дни парламентът на Каталуния не успя да избере нов регионален лидер, след като кандидатът Жорди Турул не можа да събере достатъчно гласове заради разногласия между сепаратистките партии, които имат мнозинство в парламента.

Турул беше арестуван в петък заедно с още петима сепаратистки лидери, което предизвика протести в Барселона. 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

7447

5

MeduimShark

25.03 2018 в 17:22

Да ама не е само Кърджали и Бургас. Кърджали взима и Хасково и Смолян. Ако циганизираните Сливен и Ямбол ще вземат и Бургас, то и турските Търговище, Шумен и Разград, ще вземат пък и Варна.Северните "мокри" окръзи не знам какви се чувстват след като сума народ там говори румънски, да не говорим, че и са циганизирани (може би Русе не чак толкова, но Видин и Монтана?!?). Югозападна България (Кюстедндил, Благоевград) се правят на македонци. И са ко прайм? Ако всичките тия си поискат някаква автономност България остава без Рила, Пирин, Родопите, Черно море и Дунав. Сбогом туристически бизнес. Ама си е така. Истинската България са София, Перник, Враца, Ловеч, Плевен, Русе, Габрово, Търново, Стара Загора, Пловдив и Пазарджик.

7447

4

MeduimShark

25.03 2018 в 17:15

Да ама не е само Кърджали и Бургас. Кърджали взима и Хасково и Смолян. Ако циганизираните Сливен и Ямбол ще вземат и Бургас, то и турските Търговище, Шумен и Разград, ще вземат пък и Варна.Северните "мокри" окръзи не знам какви се чувстват след като сума народ там говори румънски, да не говорим, че и са циганизирани (може би Русе не чак толкова). Югозападна България (Кюстедндил, Благоевград) се правят на македонци. И са ко прайм? Ако всичките тия си поискат някаква автономност Българи
 
X

Подкастът на OFFNews