Противоречивият филм "Интервюто" събра над 15 млн. долара онлайн

ОFFNews 29 декември 2014 в 14:20 14144 3

Кадър от
Кадър от "Интервюто".

Противоречивата комедия "Интервюто" се превърна в най-сваляната продукция на "Сони пикчърс" за всички времена и то едва няколко дни след премиерата си на 24 декември, съобщи Би Би Си.

До 27 декември той е свален над 2 милиона пъти, възвръщайки 15 милиона долара - или една трета от бюджета си от 44 милиона долара.

Лентата разказва за измислен американски заговор за покушение срещу великия лидер на Северна Корея - Ким Чен Ун. Около филма се зашумя, след като от Отшелническото кралство побесняха, а Щатите и "Сони" бяха заплашени от хакерски и физически атаки, в случай че пуснат филма за гледане.

Хакерите откраднаха конфиденциална информация от "Сони", свързана с предстоящи филми, електронни пощи и заплати на актьори. 

ФБР заяви, че следите на разследването пък водели направо към Северна Корея. Страната отрече да е замесена по какъвто и да било начин, но нарече хакването "благородно дело".

След получени заплахи за терористични нападения срещу кината, които излъчат филма, множество киносалони не го направиха, а самите "Сони" забавиха пускането на лентата си.

Действията на компанията предизвика критики, като в тях се включи дори Барак Обама, който каза, че свободата на словото е поставена под риск.

В крайна сметка "Интервюто" бе представен пред широката публика, а много хора видяха рекламен трик в скандала около хакването на "Сони" и заплахите.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!
 
X

Подкастът на OFFNews