Протест срещу COVID мерките в Лондон завърши с ранени и арести

OFFNews 22 юни 2021 в 09:39 1243 0

Снимка Getty Images

Трима полицаи бяха ранени, 14 души арестувани по време на протест в Лондон срещу ограничителните мерки, свързани с разпространение на коронавируса, съобщава БНР.

Протестът беше заради отлагането на отпадането на ограниченията, въведени заради коронавирусната пандемия. Това трябваше да се случи на 21 юни, но по искане на премиера Борис Джонсън правителството отложи излизането от локдауна за 19 юли. Предпазливостта му се дължи на разпространението на варианта "Делта" на COVID-19.

Недоволните от това решение призоваха да бъде арестуван главният медицински съветник на правителството Крис Уити за ролята му в удължаването на локдауна.

От полицията съобщиха, че протестиращите са започнали да се държат враждебно и агресивно с полицаите в района на Уестминстър, където са парламентът и правителствените сгради.

След избухналите сблъсъци са извършени 14 ареста. Те са за нарушаване на обществения ред, нападение над служител на Бърза помощ и нарушение на транспорта, съобщиха от полицията. Леко са били ранени трима полицаи.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови