''Прочистено от руснаци'': ВСУ си върна ключово село в района на Бахмут

OFFNews 18 септември 2023 в 07:38 4418 5

Снимка БТА/АП

Въоръжените сили на Украйна си върнаха контрола върху източното село Клишчеевка в района на град Бахмут, съобщи ръководителят на сухопътните украински войски, предаде Ройтерс. 

"Клишчеевка беше прочистена от руснаците и освободена", написа в Telegram генерал Олександър Сирски, който е начело на сухопътните сили на Украйна.

Министърът на вътрешните работи на Украйна Игор Клименко потвърди в Telegram, че украинските сили са си върнали контрола върху селото след тежки боеве с руските сили.

Клишчеевка се намира на 9 километра южно от Бахмут и преди войната е имала население от около 400 души. Селото е на няколко километра северно от Андреевка, което беше отвоювано по-рано тази седмица.

И двете селища бяха значително разрушени през месеците на боевете за контрола на град Бахмут.

Взривове в Севастопол, според Русия било безопасно

Украински медии съобщиха, че снощи в Севастопол са били чути експлозии, свързани с украинска военна операция, но назначените от Москва руски служители в Крим посочиха, че Украйна се стреми да си припише несъществуващи успехи, предаде Ройтерс.

Назначеният от Русия губернатор на Севастопол - Михаил Развожаев, написа в Telegram, че обстановката в най-големия град в Крим и база на руския Черноморски флот е спокойна. Губернаторът каза също, че не са нанесени щети при свалянето вчера от руската противовъздушна отбрана в района на три украински дрона.

"Ако сте видели дим в района на Южното пристанище, не се безпокойте. По информация на Черноморския флот се използват средства за аерозолна маскировка. Да, миризмата е неприятна, но това е абсолютно безопасно", отбеляза Развожаев.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

2550

5

alfakentavur

18.09 2023 в 10:35

Е аз ти казвам как работят точките. Ти като юрист с дългогодишна практика не си прочел нормативната уредба, от която се оплакваш.
Но защо на мен? Модераторите ги обсъждай с редакцията, аз не отговарям за тях :D

-529

4

6екеr4о

18.09 2023 в 10:03

Уважаеми Алфа К, може би съм пропуснал да прочета т. нар. "Правила за коментиране" на сайта, но дългогодишната ми юридическа практика ме е убедила, че в една такава "нормативна" уредба няма нищо обективно, всичко е въпрос на настроение или някакъв вид виждания на модератора, напълно своеволни...

2550

3

alfakentavur

18.09 2023 в 09:56

6екеr4о, още ли не си разбрал, че при отрицателен рейтинг, даже и при рейтинг 0, не можеш да даваш точки.

-529

2

6екеr4о

18.09 2023 в 09:34

Преди 2 дена слушах интервю с доц. Огнян Минчев по Националното радио, та по повод упреците, че украинската контраофанзива много се бавела той обясни, че фронтовата линия на практика е безкрайна, като за пример даде да си представим разстоянието между Варна и Белград!

А уважаемия Д-р е много прав за цензурата, за мен от много месеци функцията "лайк" е недостъпна, но сравнително малият ми, но постоянен отрицателен рейтинг в сравнение с други, не че ме успокоява, а просто ми е безразлично...

710

1

Д-р Мазникуров

18.09 2023 в 08:33

При освобождаването и прочистванането на селището К-*-у-*-р-*-дюмовка (известна предпазливост не е излишна при така старателните цензори на offnews.bg :)…), ВСУ, както и независими наблюдатели отбелязват един интересен, доста потресаващ, отвратителен, и натрапчиво повтраящ се факт: Покрай многото други поразии които са сътворили, крадливите московски ватници са...изяли и първите три букви от името на въпросното селце :) ! Нейсе, очевидно им стана навик, а и май им се услажда :)!
 
X

Мистерии в Хераклея Синтика