Пробив на ВСУ в Берхивка. Бившият командир на Азов Максим Жорин: Бахмут не е паднал, държим позиции в града

Шойгу, Герасимов, позор сте! Елате и умрете край Бахмут като герои, зове Евгений Пригожин

OFFNews 05 юни 2023 в 14:47 6925 1

Жорин
Майорът от ВСУ Максим Жорин, бивш командир на полка Азов.

Руските окупатори са загубили контрол над значителна част от село Берхивка, което се намира северозападно от Бахмут. Това стана ясно от ново заявление на главатаря на ЧВК "Вагнер" Евгений Пригожин.

Той отбеляза, че още през май по време на локална контраофанзива на ВСУ в покрайнините на Бахмут руските войски са се оттеглили от доминиращите западни височини към Берхивка. Руският генерален щаб определи това като "прегрупиране на по-благоприятни позиции за отбрана".

"Сега вече и част от селището Берхивка вече е загубено, войските бавно се изтеглят. Срам! Шойгу, Герасимов, призовавам ви, излезте на фронта, вдигнете армията с оръжие в ръка, пакажете им как да вървят напред. Давайте, можете да го направите! А ако не можете, ще загинете като герои", заяви Пригожин.

Берхивка е стратегически пункт, чието освобождаване би означавало за руснаците значително отслабване на целия северен фланг около Бахмут.

Бившият командир на полк "Азов" и изпълняващ длъжността командир на 3-та щурмова бригада Максим Жорин заяви днес, че след кратка пауза украинските войски отново са предприели контранастъпление по фланговете около Бахмут. Според него наемниците от Вагнер са успели да избягат от града съвсем навреме.

Независимо какво твърдят руснаците Бахмут не е бил превзет нито за ден. В рамките на града държим позиции, които не са губени нито за миг, посочи Жорин.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Да помогнем на украинските деца!