Пригожин призова за всеобща мобилизация в Русия за отблъскване на украинското настъпление

OFFNews 31 май 2023 в 11:10 9716 9

Снимка

Евгений Пригожин

„Необходимо е сега да се обяви обща мобилизация, да се включи на пълна скорост производството на всякакви боеприпаси, оръжия и всичко, каквото трябва“, обяви пред журналисти в Екатеринбург ръководителят на ЧВК „Вагнер“ Евгений Пригожин. Според московския олигарх, смятан за близък до Владимир Путин, продължаването на т. н. специална военна операция, както Кремъл нарича войната в Украйна, може да бъде тежко.

„Още сега е необходимо да се обяви мобилизация и да се привличат хора поне за обучение, така че когато гръм удари вече да могат да се бият, а не да се кръстят. Ако обществото не се мобилизира, всички ще се отпуснат, ще се радват, че са ги охлабили, някой набързо ще се скатае. И тогава ще дойдат злите момчета, вече казах, че украинците това не е всичко. Тогава ще дойдат и румънците, и поляците, и всякакви други“, заяви Пригожин.

Руският президент Владимир Путин обяви началото на необявената официално война в Украйна на 24 февруари 2022 г. Тогава той заяви, че целта на специалната военна операция е "демилитаризация" и "денацификация" на Украйна, формулировка, която Москва се е надявала светът да преглътне, след като Москва покори Киев за три дни.

След като превземането на Украйна се проточи, между 21 и 28 октомври Русия извърши частична мобилизация, принудила мъже на боеспособна възраст да бягат в чужбина, за да не станат пушечно месо в Украйна. Министерството на отбраната на Руската федерация обяви, че в резултат на частичната мобилизация 300 хиляди души са били призвани в армията, а военният министър Сергей Шойгу каза, че след изпълнението на частичния мобилизационен план военните окръжия ще продължат да набират доброволци и кандидати за служба по договор.

Пригожин пристигна в Екатеринбург за да набира доброволци за частното си формирование, което след като властите спряха да снабдяват със затворници, изпита затруднение с попълнението на личния състав. В сряда „Politico” съобщи, че „Вагнер“ без назоваване на името на компанията е набирал в продължение на последната близо година бойци с платени реклами във фейсбук, като са регистрирани ок. 120 хиляди реакции на обявите.

Сега Готвача на Путин зове за официална мобилизация в страната, като настоява, че не е необходима специална инфраструктура за да започне подготовката на мобилизираните. „В онези части на Русия, на онези територии, където не достигат украинските ракети, на мобилизираните за обучение им трябват палаткови лагери, землянки, блиндажи, храна, вода, място за пране на дрехи и нормални инструктори. Тогава ще имаме достатъчен брой мобилизирани“, смята Евгений Пригожин.

Частният командир на Путин коментира, че Украйна вече две седмици провежда контранастъпателни операции, за да открие слаби места в руската отбрана. Той изключва възможността украински дронове да достигнат Урал. По-рано депутатът от Държавната дума на Руската федерация генерал Виктор Соболев заяви, че всеобщата мобилизация в Русия може да започне , ако военните действия излязат извън територията на Украйна.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

-329

9

6екеr4о

02.06 2023 в 14:17

Уважаеми г-н Митрев, бихте ли пояснили, цитат: "Отсмука обаче е много голям - точно както се очаква", моля!

2172

8

Johnny B Goode

31.05 2023 в 19:58

Могилизаторът на Путин...
Има вече залагания дали ще доживее до края на годината и коефициентите му са много малки.

618

7

Valioka

31.05 2023 в 17:11

Държи микрофона като чаша... За да бъде обявена мобилизация, путя най-накрая трябва да признае, че води пълномащабна война, каквато всъщност води, но не признава че води такава и затова не може да обяви мобилизация... Ха...

705

6

Деспин Митрев

31.05 2023 в 16:36

Кон - мацква не е бомбардирана - ако беше бомбардирана, жертвите щяха да са стотици. Видя ли резултата на фасадата на едната кооперация - счупена облицовъчна плоча и прозорци. Отсмука обаче е много голям - точно както се очаква. Защо тогава го направиха - мисли, съпоставяй. Ако се случи нещо от разчетите на Пентагона обаче, не само Москва ще бъде ударена, при това не със самоделки. Западът няма да рискува своята сигурност заради една откачалка и лумпените около него.

12407

5

Bad Horse

31.05 2023 в 15:23

Ето затова мисля че бомбардирането на цивилни сгради в Москва е грешка - има обратен ефект на целите на украинците. Те официално не са поели отговорност. Също, някои от дроновете имат къс обсег и със сигурност са пуснати от руска територия. Така че, може и да са руска провокация. За мен е 50-50% Ще разберем след време...

-329

4

6екеr4о

31.05 2023 в 14:06

Прекрасно фото, хубаво шкембенце, визията на тоя все повече го докарва да мяза на най-малката дъщеря на Джаба Хътянина!

Ако следваме логиката на препоръките му, то следващата стъпка е с указ на президента Владимир Путин срокът на бременността в руССия да бъде намален от девет на шест месеца, за да има достатъчно пушечно месо за настъпателните операции на шимпанзето Шогу в района на река Бахмутка, пресичаща едноименния град в УкраИна!?!

Че то теоретично максималния резерв на ватниците от 34 милиона парчета очевидно е недостатъчен за форсиране на цитираната река Пърхутка...

823

3

user4eto

31.05 2023 в 11:23

Тоя да не е станал украинец.
Гледам е седнал връз един голям украински флаг. :)

Дедо бункерен плъх, ще го почерпи чайче, че хич не харесва тия цветове, я по дрехи, я по други места.

635

2

Джендо Джедев

31.05 2023 в 11:20

Това руснакът не е като човека!

2199

1

Mateevk

31.05 2023 в 11:15

Побъркан народ!