Пригожин иска разследване срещу губернатора на Санкт Петербург

OFFNews 08 април 2023 в 10:41 2249 1

Пригожин

Снимка ВКонтакте

Собственикът на руската частна военна компания "Вагнер" Евгений Пригожин разкритикува губернатора на Санкт Петербург Александър Беглов, предадоха ДПА и БТА. Критиката става на фона на борба за власт в родния град на руския президент Владимир Путин.

Пригожин нарече Беглов "чувал с измет", който няма място в града. Той още веднъж поиска криминално разследване срещу губернатора, който е член на управляващата партия "Единна Русия".

Беглов управлява града от 2018 г., първоначално като временно и.д. губернатор, а след избирането си на местните избори през 2019 г. и като губернатор.

Той многократно е ставал обект на атаки от страна на Пригожин.

Последните нападки от вчера обаче бележат ескалация на конфликта между двамата, след като Пригожин обвини губернатора в Телеграм, че лъже обществеността и не се грижи за положението със сигурността в града. Беглов засега не е отговорил на нападките.

Пригожин разкритикува губернатора, обвинявайки го, че не прави нищо след атентата срещу прокремълския военен блогър Владлен Татарски, чието истинско име е Максим Фомин.

Фомин, който беше пламенен поддръжник на руската инвазия в Украйна, беше убит, след като миналата неделя на събитие в кафене, собственост на Пригожин, жена му даде статуетка, която по-късно експлодирала.

При взрива бяха ранени 40 души, а жената, внесла експлозива в кафенето, беше арестувана.

"Беглов не оказа никаква помощ след тази терористична атака. Нещо повече, смятам, че той носи вината за това, че в града няма сигурност, защото ако имаше такава, това можеше да бъде избегнато", каза Пригожин.

Той добави, че правоохранителните органи трябва да се заемат с Беглов. "Той е абсолютно безполезен за този град", допълни Пригожин.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Мистерии в Хераклея Синтика