'Приятел' на Шумахер в опит да продаде негова снимка на легло за 1 млн. паунда

ОFFNews 03 януари 2018 в 13:04 8804 0

Снимка на легендарния пилот от Формула 1 Михаел Шумахер на болнично легло е била направена в дома му в Женева от негов мним приятел, който я предложил на редица европейски новинарски агенции срещу такса от 1 млн. паунда. 

Информацията за случилото се бе разгласена навръх рождения ден на пилота. Днес той навършва 49 години.

Германски прокурор от гр. Офенбург заяви, че "неизвестен човек направил снимка на Шумахер от дома му в Швейцария и се опитал да я продаде за голяма сума пари", пише "Индипендънт".

Според семейството на Шумахер това е нарушаване на личното му пространство. Говорителката на семейството заяви наскоро: "Здравето на Михаел не е публичен проблем и затова няма да правим коментар в това отношение".

"Трябва да защитим интимната му сфера. По закон всяко изявление, свързано със здравето му, е нарушение на личното му пространство", допълва тя.

Досега не са били заснети снимки или видеоклипове на Шумахер, откакто той претърпя тежък инцидент в ски курорт във Франция. Сега той се намира в специално изградено съоръжение в ранчото си близо до Женевското езеро, а медицинските грижи за него възлизат на 115 000 паунда на седмица.

Няма много информация около състоянието на седемкратния шампион на Формула 1. Последно съобщение за здравето на пилота бе разгласено от адвоката му Феликс Дам, който каза в съда, че Шумахер не може да ходи, след като семейството му осъди немски вестник, който публикува информация, че може.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови