Президентът Плевнелиев подема инициатива за българите в чужбина

OFFNews Последна промяна на 13 март 2019 в 15:44 2138 3

Снимка Return.bg

Фондация „Решения за бъдещето“ на президента Росен Плевнелиев стартира нова инициатива RE:TURN, насочена към българите по света, с цел да мотивира сънародници ни да инвестират, даряват и да се ангажират активно със смислени инициативи в страната.

Инициативата е в партньорство с Българската асоциация за дялово и рисково инвестиране, фондация „Америка за България“ и Българския център по предприемачество.

В съобщение за инициативата се посочва, че през изминалата седмица са били проведени събития в Сан Франциско, Лос Анджелис и Сиатъл, които са посетени от над 400 българи, живеещи и работещи на Западния бряг на САЩ. Кампанията популяризира България като бързо-развиващо се място за инвестиции и бизнес, с предпоставки за добър стандарт на живот и кариерно развитие.

По време на събитията са представени успешни примери от България в сферата на инвестициите, бизнеса, предприемачеството и НПО сектора. Панелисти са Ивайло Пенчев, изпълнителен директор на световния лидер на стени за катерене и българската компания - Walltopia; Антони Христов, бивш креативен директор на Pixar, който развива креативния сектор в България и Европа; и Васил Терзиев, сериен предприемач и съосновател на “Телерик” и “Телерик Академия”; както и представители на български инвестиционни фондове.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

17272

3

spirit оригиналът

13.03 2019 в 19:38

Олеле майко,да ви имам "панелистите".

10571

2

Hissarion

13.03 2019 в 17:59

Пенчо и Плевню ще са голям тандем.

10265

1

borisboris

13.03 2019 в 16:35

Братлета не ги мислете българите в чужбина, те са си го измислили. Мислете за тези в страната, докато ги има.