Президентът на Филипините иска да "напляска" ЕС

OFFNews Последна промяна на 01 април 2017 в 14:53 3775 3

Президентът на Филипините Родриго Дутерте разкритикува критиците си от Европейския съюз на кървавата си кампания в борбата срещу разпространението на наркотици в страната и заплаши да ги нашамари, съобщи Ройтерс.

Напоследък държавният глава на тихоокеанската държава почти ежедневно сипе критики срещу САЩ, ЕС и ООН, а в същото време не пести похвалите си към Китай и Русия.

"Елате тук да си говорим, защото искам да ви напляскам", заяви Дутерте по адрес на ЕС по време на реч по случай честванията на Деня на жената в президентския дворец.

Дутерте се присмя и на препоръките на Европа да бъдат изградени клиники за лечение на наркозависимите, както е в други съседни държави.

Заканата за "напляскване на ЕС" звучи крайно, но Дутерте е използвал и друг път остри думи срещу душманите си, защитаващи човешките права. Преди седмица той се нахвърли срещу ЕС наричайки европейските политици "кучи синове".

След идването на власт на Дутерте на 30 юни м . г. повече от 8000 души са били убити на Филипините. Полицията поема отговорност за една трета от тези случаи и ги класифицира като "самозащита при осъществяването на операции по разкриването на трафик на дрога".

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови