Президентът до Бокова: Тя е пример за всички нас, гордеем се, че се включи в битката за ООН

OFFNews 23 септември 2016 в 13:22 10727 8

Генералният директор на ЮНЕСКО и кандидат от България за следващ генерален секретар на ООН Ирина Бокова участва в церемония, която отдаде почит на героите в глобалната кампания срещу насилието и екстремизма в древноегипетски храм на Дендур, чиито останки са изложени в музея Метриполитан.

Сред публиката в музея Метрополитан беше и президентът Росен Плевнелиев, който малко по-рано даде прием в чест на Ирина Бокова с цел набиране на подкрепа за нейната кандидатура за генерален секретар на ООН.

" За да се води борба с екстремизма, се нуждаем от шампиони. Имаме нужда от безстрашни жени и мъже, които действат и помагат на другите, както и да вдъхновяват другите да действат в училища, вестници, лагери, заседателни зали и други места", откри Бокова церемонията.

"Ние сме изправени пред нова глобална битка за сърцата и умовете. Трябва да започнем с младите сърца и умове и да насърчаваме уменията за критично мислене, възможностите за гражданско участие и уменията за междукултурен диалог. Трябва да ги научим на толерантност, солидарност и граждански права", продължи Ирина Бокова.

Президентът не пропусна да спомене и важната битка за генерален секретар на ООН, в която Бокова участва: „Ирина е символ на българските жени и е пример за всички нас. Ние всички много се гордеем, че тя се включи в най-тежката битка за най-високия пост в света - генерален секретар на ООН".

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

63994

6

Red or Dead

23.09 2016 в 17:26

Охххххх....отдъхнах си......така ми се схванаха пръстите на ръцете и краката от стискане, ама ето, имало ефект......чакаме само видимите и вкусови резултати, но ЧЕРВЕНО лошо няма, аз така знам;)....

Апропо, това е важното чак до следващата година, имам предвид виното, за бостанското плашило обитаващо Дондуков...НИЩО!

Пфууу....чак се засрамих от себе си, да оскверня Мерлото като го вкарам в едно изречение със Scarecrow...

63994

4

Red or Dead

23.09 2016 в 16:47

“““““......Къде е начесания когато ти трябва , иначе е под всяка новина ......““““““....))))))


За днес има сериозно извинение......бере си лозето и ще прави “Red Wine“......инфото ми е от извора;)

Апропо, когато ти трябва 'чесън'(чудно ми е защо, де)....винаги може да го намериш в прогнозата за времето или в графика за спиране на водата на софетУ, явно завежда времевия и водния сектор;)пишеш си там каквото имаш по негов адрес, и съответно получаваш отговор, схемата е отработена, действа, ние с Професора отдавна я ползваме като явка:)

П.П.Аз цял ден му стискам палци(и на краката си)дано всичко с гроздето да му е ОК и да има “добра захарност“.....не е лошо и ти да му пратиш гуд вайбрейшън....сал той един ни остана читав от ятото на “умните..красивите...интелигентните“....

77927

3

El Commandante

23.09 2016 в 15:47

Шампиони?

25665

2

Victimized

23.09 2016 в 15:19

Сега е момента да попитам тролчетата дето твърдяха , че това е най-добрия президент който сме имали , дали смятат все още така . Понеже същите душици изляха доста помия по дъртата комунистка , а сега техния патрон и ближе задника . Къде е начесания когато ти трябва , иначе е под всяка новина ......

11751

1

Big Smile

23.09 2016 в 14:01

Този съвсем се оля в края на политическата си кариера.
Viva Lumumba!