Превзелите Афганистан талибани скачат на батут, возят се в колички и кончета в лунапарк (видео)

На фона по детски радващите се на играчки талибани жертвите от хаоса на летището в Кабул се увеличиха на 7

Александра Маркарян 17 август 2021 в 16:22 15869 0

Кадри с талибани, возещи се в блъскащи се колички в лунапарк, "яздещи" кончета играчки и скачащи на батут, публикуваха CNN Türk, гръцкият "Катимерини" и френската медия Mediavenir. Те бяха публикувани първо в социалните мрежи и за кратко получиха милиони гледания.

Какво направиха талибаните, след като поеха контрола над Афганистан, това предизвика хаос, а тези, които искаха да избягат, се втурнаха към летището в Кабул - пита  CNN Türk и публикува видеоклип от талибаните, блъскащите се колички, но с автоматите до тях.

Видеото, публикувано от Mediavenir:

Журналистът Асаад Хана също публикува кадри от талибани, които скачат като деца на батут:

Тук те се возят на кончета в лунапарка:

Картината допълва забавата, която талибаните си устройват във фитнеса на президентския дворец, в който влязоха необезпокоявани в неделя, тъй като президентът и вицепрезидентът на страната избягаха от страната:

Докато едни пробват на уредите - някои съвсем успешно, друг снима, а трети тича щастлив наоколо.

Талибанското щастие бе съпътствано от трагични сцени на международното летище "Хамид Карзай" в Кабул. За да спасят дипломатите и служителите на американското посолство, хиляди войници отцепиха района около летището на Кабул и дори стреляха във въздуха, за да спрат напиращите хиляди бягащи от талибаните афганистанци. Успелите да нахлуят достигнаха до пистата, където се опитаха да се покатерят на американския самолет в опит да излетят с него. Последствието? Човешки останки по колелата на самолета на американските въздушни сили. По информация, цитирана от Би Би Си, жертвите сред хаоса на летището са 7. Днес летището отново е отворено.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови