Премиерът на Холандия се вози в градския транспорт. Шофьорът е бивш държавен секретар

OFFNews 09 януари 2018 в 14:44 12042 1

Снимка, за която се твърди, че е случайно уловена, показва министър-председателят на Холандия Марк Рюте да се вози в градския транспорт. Шофьорът на автобуса е бившият държавен секретар по сигурността и правосъдието на страната от 2012 г. - 2015 г. Фред Тееван. 

Теевен е вече пенсиониран държавен служител, който сега работи на непълен работен ден в системата на градския транспорт.

На 26 октомври миналата година Марк Рюте, лидер на най-голямата парламентарно представена партия в Холандия - "Народна партия за свобода и демокрация", зае поста на министър-председател за трети път. 

Фред Тееван изпълнява длъжността на секретар по сигурността и правосъдието на Холандия до 2015 г. Той подава оставка заедно с министъра на правосъдието Иво Общелтен след като избухва корупционен скандал, който разкрива, че докато Тееван е работил като прокурор през 1994 г., е получил подкуп от наркотрафикант.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

12779

1

Немец

09.01 2018 в 14:52

...и при нас е така-Премиера е пожарникар,а втория човек в държавата е учител по физическо...от просто,по-просто,но пък могат само да растат нагоре...О,свещена простота...
 
X

Подкастът на OFFNews