Прекратиха разследването срещу комика, обидил Ердоган

OFFNews 04 октомври 2016 в 22:10 5474 5

Прокуратурата в германския град Майнц прекрати разследването срещу комика и телевизионен водещ Ян Бьомерман, обидил турския президент Реджеп Тайип Ердоган. Според магистратите няма доказателство, че комикът е извършил противозаконни действия.

Телевизионният водещ Ян Бьомерман рецитира в ефира на държавната телевизия Цет Де Еф стихотворение за Ердоган, в което определя турския президент като "глупав, страхлив и изнервен", "президент с малка опашка", който "гледа детско порно, докато рита кюрди".

Стихотворението предизвика недоволството на Ердоган и доведе до напрежение между Турция и Германия.

Малко след това германският канцлер Ангела Меркел обяви, че германското правителство е позволило на прокурорите да започнат разследване срещу комика, а телевизията премахна от архивите си стихотворението, макар да обяви, че то не нарушава закона.

Според прокуратурата е спорно дали стихотворението е оклеветяване, като се има предвид неговия сатиричен контекст. Освен това по време на разследването не са събрани достатъчно доказателства за престъпни действия на други лица, участвали в създаването на предаването. 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

9402

5

данван

20.02 2017 в 13:50

А дано ма надали

7506

3

Има си хас!! Тук е Европа, алоуу! Има свобода на словото и демокрация!

Не е като на Босфора дето тикнаха по затворите 40-50 000 души само защото учили в определено училище..

9918

1

Пешо

05.10 2016 в 00:49

Само така