Председателят на руската Дума Володин се разминал за минути с украинските ракети в Донецк

Кабинетът, в който малко преди това разговарял с Денис Пушилин, е разрушен напълно, твърди ТАСС

OFFNews 23 август 2022 в 18:31 7609 4

Вячеслав Володин и Денис Пушилин

Снимка volodin.ru

Вячеслав Володин и Денис Пушилин малко преди кабинетът, в който разговарят, да бъде разрушен от украинска ракета.

Миг преди ВСУ да атакува сградата на правителството на т. н. Донецка народна република, в нея се е намирал председателят на Държавната Дума на Руската федерация Вячеслав Володин, съобщи ТАСС с позоваване на собствени източници. Украинският удар е разрушил кабинета, в който малко по-рано шефът на долната камара на руския парламент провел срещи с депутати от Народния съвет на т. н. ДНР и с главата на републиката Денис Пушилин.

„Веднага след края на срещата на делегацията на Думата начело с Вячеслав Володин с депутатите от Народния съвет и срещата на самия Володин с Денис Пушилин започна обстрел на града. Няколко минути след като беше приключила срещата, ракети попаднаха в кабинета на Пушилин и в залата, където беше срещата с депутатите.“ – разказал източник от администрацията на сепаратистите. По думите му тези помещения били напълно разрушени.

Във вторник центърът на Донецк беше подложен на обстрел от ВСУ, като украинските сили поразиха с поне пет точни попадения сградата на администрацията на ДНР. Според донецките сепаратисти е ударен и хотелът „Централ“, в който отсядат журналисти и важни делегации, а за атаките срещу Донецк са използвани HIMARS и снаряди калибър 155 от стандарта на натовските оръдия.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

763

4

Kim John

24.08 2022 в 15:43

Очаква се достоен отговор.
Само Зеленски да не напълни гащите скрит в бункера?!!

804

3

luba6a2016

23.08 2022 в 20:46

започва да става горещо...ами на спецоперация като на война,не ли?!

-60

2

офф бее

23.08 2022 в 20:01

Златко, не се ядосвай, другия път. А дотогава тия няма да смеят да си покажат носовете на чист въздух. Знаеш ли каква параноя ги гони...

6386

1

Zlatko

23.08 2022 в 18:41

Пфу, язък!