Преди 6 месеца терорист застреля майка и дъщерите ѝ в Израел и бе убит. Тази нощ израелската армия срина апартамента му

Александра Маркарян 29 октомври 2023 в 11:40 6057 0

Конфискувано оръжие

Снимка IDF

Конфискувано оръжие

На 7 април 2023 г. терористът от "Хамас" Хасан Катнани стреля по движещ се автомобил в долината на река Йордан и убива майка и двете ѝ дъщери, на 20 и 15 години. Катнани и още двама души са убити в Наблус в областта Самария от израелски части в началото на месец май. Тази нощ израелската армия срина апартамента му.

Това се случи, след като силите за сигурност на ЦАХАЛ влязоха в палестинския бежански лагер Аскар, който се намира в покрайнините на Наблус (втория по големина град в Западния бряг). Там се е намирал апартаментът на убития през месец май Хасан Катнани.

Негови жертви преди шест месеца станаха Луси Ди (48 г.), Мая (20 г.) и Рина Ди (15 г.). Те преминават с автомобил през долината, когато се стреля по тях и са убити. Дъщерите загиват на място, а Луси е откарана спешно в болница в критично състояние, където издъхва три дни по-късно.

Равинът от британско-израелски произход Лео Ди остава вдовец, загубил не само съпругата си, а и две от децата си.

По време на операцията срещу израелските сили са били хвърлени експлозиви и е имало размяна на огън с терористи - съобщава IDF. Конфискувано е оръжие М-16. Още много оръжия са били конфискувани в Юдея и Самария.

Това е петата къща на терорист, която Израелските сили за отбрана разрушават от избухването на войната „Железен меч“ между Израел и „Хамас“.

Операцията е извършена съвместно от IDF, разузнавателната служба Shin Bet и „Гранична полиция“ в много центрове в Юдея и Самария и бригадата Bekaa and Valleys за противодействие на тероризма и конфискуване на оръжия. Арестувани са 23 издирвани лица, заподозрени в участие в терористични дейности. Четирима от тях са терористи, принадлежащи към "Хамас", уточнява IDF.

Палестински медици съобщиха, че 25-годишен мъж е бил убит от силите за сигурност при влизането в лагера и че други 10 са били ранени.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Най-близкият съратник на Стивън Хокинг проф. Томас Хертог е в подкаста на OFFNews