Повдигнаха обвинение на Криштоф Марек - убиеца на българите в Чикаго

OFFNews Последна промяна на 15 октомври 2019 в 08:47 1909 0

Властите в Чикаго повдигнаха обвинения на 66-годишния Криштоф Марек за петорното убийство през уикенда. Три от жертвите на тежкото престъпление са български граждани.

Марек е пенсиониран строителен работник, който в събота вечер в квартал Дънинг на 6733 Уест Ирвинг Парк Роуд, застреля с пистолет 5 човека в сградата, където живел от 15 години. Три от жертвите са българско семейство, които са вечеряли в дома си. 65-годишната Искра Попова и 45-годишният й син Ивайло Попов са от Габрово, а снахата Цветанка Костадинова е от София. С тях е бил и 61-годишният американец Дейвид, който също е сред застреляните. На по-горния етаж на сградата, тежко ранена беше и 53-годишната Йоланта Тополска, която вчера също почина, съобщава БНР.

Криштоф Марек е извършил убийствата със законно притежаван пистолет.

Съседите му го описват като конфликтен човек, не можещ да контролира яда си. Като вероятна причина за постъпката му e финансов натиск, на който може би е бил подложен в последните дни. Мъжът имал сериозни финансови проблеми и опасност да изгуби жилището си. Бил е отстранен и от ръководството на жилищната асоциация в блока, където е живеел.

Планирано е Марек да се яви в съда днес.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови