Последно: Съдът остави окончателно братята Тейт в ареста

OFFNews 29 март 2023 в 18:43 2613 0

Андрю

Снимка Getty images

Андрю Тейт

Апелативният съд в Букурещ остави окончателно в предварителния арест братята Андрю и Тристан Тейт по дело за организирана престъпна група, трафик на хора и изнасилване, предаде Аджерпрес, цитирана от БТА.

Братята Тейт се намират в ареста от 30 декември 2022 г. заедно с две предполагаеми съучастнички - румънски гражданки, едната от които е бивша полицайка. Заповедите за ареста им бяха удължавани неколкократно от съдиите.

Андрю и Тристан Тейт, които имат британско гражданство, и двете съучастнички - Александра-Луана Раду и Джорджиана Мануела Нагел, са обвинени, че са създали организирана престъпна група с цел набиране, настаняване и експлоатация чрез принуда на жени за видео и снимки с порнографско съдържание, предназначени за разпространение срещу заплащане в профилирани сайтове. Прокурорите смятат, че от тези дейности обвиняемите са получили значителни суми.

Следователите твърдят, че братята Тейт са подвеждали млади жени, че търсят романтична връзка (т.нар. метод "loverboy"/"любовник"), след което ги отвеждали в къща в окръг Илфов, където ги принуждавали да участват във видеоклипове с порнографско съдържание, използвайки физическо насилие и психическа принуда.

Жертвите са разказали, че във вилата в окръг Илфов е било организирано студио за видеочат и че там са били посрещани от въоръжени пазачи. Принуждавани са били и да си направят татуировки с надпис "owned by Tate" (собственост на Тейт).

Прокурорите от Дирекцията за борба с организираната престъпност и тероризма са наложили запор върху множество активи, притежавани от братята Тейт, включително недвижими имоти и луксозни автомобили.

    Най-важното
    Всички новини
    Най-четени Най-нови
    X

    Богословът доц. д-р Константин Нушев в студиото на OFFNews