Посланикът на САЩ към българите: 6 януари не показва това, което сме. Демокрацията надделя

OFFNews 08 януари 2021 в 20:38 9481 5

Снимка bg.usembassy.gov

Ужасните сцени във Вашингтон, на които станахме свидетели, бяха насилствен опит да се подкопае нашия демократичен процес. Това беше погрешно и не показва това, което сме, коментира посланик Херо Мустафа в изявление, публикувано във Фейсбук страницата на посолството на САЩ в София.

Президентът Тръмп каза, че на 20 януари ще има плавен, нормален и безпроблемен преход на властта към новоизбрания президент Байдън. Демокрацията надделя, отбелязва още Херо Мустафа.

Публикуваме пълния текст на изявлението й:

"Винаги съм се гордяла със силата на американската демокрация и мирният преход във властта, посредством честни избори, е в сърцето на тази демокрация. Шести януари беше мрачен ден за Съединените щати. Ужасните сцени във Вашингтон, на които станахме свидетели, бяха насилствен опит да се подкопае нашия демократичен процес. Това беше погрешно и не показва това, което сме.

Присъединявам се към лидерите от целия политически спектър в САЩ и по света в заклеймяването на тези действия. Свободата на словото и правото на сдружение са изключително важни и ние продължаваме да подкрепяме мирните протести като ключов принцип на демократично изразяване.

За щастие посегателството над нашия храм на демокрацията – сградата на Капитолия в САЩ – беше предотвратено и тези, които участваха в този криминален акт, ще бъдат преследвани от закона.

Нашите законодатели се върнаха веднага на работа и потвърдиха резултатите от демократичните ни избори. Президентът Тръмп каза, че на 20 януари ще има плавен, нормален и безпроблемен преход на властта към новоизбрания президент Байдън. Демокрацията надделя.

Аз съм благодарна за голямата подкрепа от страна на българите, които споделят нашето виждане, че демокрацията е процес, който зависи от силни институции и от хора, имащи куража да ги защитават пред лицето на всяко предизвикателство.

Съединените щати ще излязат по-силни и по-мъдри след този тест за нашата демокрация. Тези от нас, които вярват в демокрацията – в САЩ, в България и по целия свят, трябва да препотвърдят своя ангажимент винаги да я ценят и защитават."

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

23293

6

Стефан

09.01 2021 в 22:37

Да. Демокрацията надделя. Това значи ли, че Гуайдо, Порошенко, Тихановская също са криминални престъпници?

8000

1

Балчо Вълков

08.01 2021 в 22:05

А бе само аз ли виждам че погледа на тази жена не е на нормален човек?????