Посланикът на Русия към ЕС: Да не бързаме с решението за скъсване на отношенията с България

OFFNews 01 юли 2022 в 21:03 8149 5

Владимир Чижов

Снимка Permanent Mission of the Russian Federation to the EU

Владимир Чижов

Постоянният представител на Русия към Европейския съюз Владимир Чижов определи като странно решението на София за изгонване на руски дипломати и заяви, че не бива да се бърза с изводите по въпроса за скъсване на дипломатическите отношения с България, предаде ТАСС.

"Това повече от странно решение, което не се вписва в никаква разумна рамка, беше взето от вече де факто министър-председателя в оставка Петков, а доколкото чувам, в София се водят разгорещени дискусии за неговата законност и най-вече за това какво да се прави в тази ситуация по-нататък. Затова в случая не бих бързал да правя окончателни заключения", каза Чижов в отговор на въпрос по телевизия "Русия 24".

Според него България отдавна не води самостоятелна политика, а решението на България да изгони 70 служители на руското дипломатическо ведомство е взето под влияние на външни сили.

Руският заместник външен министър Александър Грушко заяви днес пред журналисти, че ситуацията "е много сериозна".

"Това е много сериозна ситуация. И българската страна носи отговорност за всички последици, които могат да бъдати радикални", каза Грушко.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

-240

5

редовно четящ

02.07 2022 в 11:02

Тролът е в истерия за рубличките си, бърза да хвърля смешни обвинения в тролене!

2910

3

ivenco

02.07 2022 в 01:38

А не така. Обещахте да си ходите. Прибирате се в Мордор и това е. Желязна завеса пада и забрана за влизане в ЕС. Писна ми от тъпи съседи с претенции в Каварна. Всички пашли на.....

10298

2

AntiZ

01.07 2022 в 22:40

Ситуацията била"много сериозна"?! Сега ли го разбра, бе льольо? П.п. не знаех, че орките имат представител към Европейския съюз! Време е това да се поправи! Тия никога не са били в Европа!

1321

1

4rnor

01.07 2022 в 21:43

Тия съвсем се самозабравиха. Какви последствия бе тавариш Прасчо? Яжте си зелевата чорба и си се возете в чисто новите неклиматизирани Ладички. Търсете си роби другаде.