Посланието на Тръмп към света за Сирия

OFFNews 07 април 2017 в 09:48 7343 5

Снимка www.defense.gov, архив

Какво послание отправи президентът на САЩ Доналд Тръмп преди въздушната атака срещу Сирия? Американското посолство у нас публикува пълния текст на изявлението му. Ето и превод на текста:

Мои американски приятели, във вторник сирийският диктатор Башар ал-Асад предприе ужасяващо нападение с химически оръжия срещу невинни цивилни. Използвайки смъртоносен нервнопаралитичен газ, Асад отне живота на беззащитни мъже, жени и деца. Това беше бавна и мъчителна смърт за толкова много хора. Дори красиви бебета бяха жестоко убити в това варварско нападение. Никога никое дете на Бога не трябва да приеживява такъв ужас.

Тази вечер разпоредих целенасочен военен удар срещу летището в Сирия, откъдето започна химическата атака.

От жизненоважно значение за националната сигурност на Съединените щати е да предотвратят разпространението на използването на химически оръжия. Не може да се оспорва, че Сирия използва химически оръжия, нарушавайки задълженията си по Конвенцията за химическите оръжия и игнорирайки призивите на Съвета за сигурност на ООН.

Опитите за промяна на поведението на Асад през последните години се провалиха драматично. В резултат на това се задълбочава бежанската криза и страните в региона продължават да се дестабилизират, заплашвайки САЩ и съюзниците им.

Тази вечер призовавам всички цивилизовани нации да се присъединят към нас в стремежа ни да сложим край на клането и кръвопролитията в Сирия, а също и на всеки вид тероризъм. Молим за Божията мъдрост, когато се изправяме пред предизвикателството на размирния ни свят. Молим се за живота на ранените и за душите на починалите. Надяваме се, че докато Америка отстоява правосъдието, накрая мирът и хармонията ще надделеят.

Лека нощ. Бог да благослови Америка и целия свят. Благодаря ви.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

10910

6

1Sion1

07.04 2017 в 23:39

Посланието е „Ислямска държава” са наши съюзници и който се осмели да ги атакува ще си има работа с нас.

14469

4

случайно прочетох

07.04 2017 в 12:47

Наглостта на този човек е безгранична.
Дано вдене, че е вреден за мира и не е папа да благославя.
Ако иска да се покаже на света, да изрине ИД!

77927

2

El Commandante

07.04 2017 в 10:00

Глупости на търкалета, така започнаха и историите в Ирак и Либия и всички знаем как приключиха.

Пиндостан е малоумна държавичка и е време да бъде закрита...
 
X

Да помогнем на украинските деца!