Порошенко нахълта в ефира на тв студио непоканен, отива на съд

OFFNews Последна промяна на 12 април 2019 в 15:51 3880 1

Петро Порошенко

Снимка unian.net

Генералният директор на украинския тв канал „1+1“ Александър Ткаченко дава на съд президента Петро Порошенко, който без покана седна в студиото и се включи на живо в ефира на програмата „Право на власт“, използвайки статуса си на държавен лидер, съобщава Интерфакс.

Това съобщи във Фейсбук Ткаченко с уточнението, че случаят е от четвъртък вечерта. „Ефир – Право на власт. Всичко е както обикновено – поканени са гости, не кандидати, експерти от различни страни. И изведнъж 2 минути преди ефир до вратата на студиото се появява представителят на президентската администрация В.горковенко, и започва светски разговор със служителя. А тук без мигачи и без охрана в двора на държавното студио пристигат два автомобила, и излиза самият президент. При това не е съвсем ясно в качеството си на какъв – на кандидат или на президент… И казва: дошъл съм за дебата“, пише телевизионният шеф.

Според него Порошенко много добре е знаел, че опонентът му Владимир Зеленски в момента се намира в Париж за среща с президента на Франция Еманюел Макрон. „Пускат го в студиото. А какво да се прави? Никой не е отменял статуса му на президент“, пише още Ткаченко с уточнението, че по време на предизборната кампания Порошенко постоянно е канен за участие в програмата на живо, но вместо отговор, имало мълчание.

„След като вие така позорно нахлухте при нас в ефира без покана, ползвайки статута си на държавен глава и нямахте намерение да си тръгнете, а и независимо от вежливите намеци на водещата да седнете в креслото в студиото, пак говорихте много. Сам си заработихте съдебния иск, очаквайте го в понеделник“, посочва директорът на телевизията.

От студиото Порошенко е отправил покана към кандидата за президент Владимир Зеленски за дебат. „Аз, господин Владимир, с разрешението на водещата, ви каня на дебат днес в това студио“, казал той. След като водещата на програмата се свързала със Зеленски по телефона, двамата кандидат-президенти си устроили словесна престрелка в телефонен режим на тема дебат – Порошенко настоявал той да бъде на 14 април, а съперникът му държал на датата 19 април.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови