Пореден удар: Москва атакува Одеска област с 19 дрона и ракети 'Оникс' и 'Калибр'

OFFNews 25 септември 2023 в 09:58 2132 0

Одеса

Снимка Телеграм

След удара.

Русия нанесе нов удар по Одеска област с 19 безпилотни самолета и 14 ракети. При обстрела е бил ранен един човек, пристанищната инфраструктура е повредена, съобщи Франс прес, цитирана от БТА.

Според губернатора Олег Кипер Москва "атакува Одеска област с дронове и два вида ракети", пострадалият е цивилен гражданин, който е бил настанен в болница, написа Кипер в канала си в Телеграм.

Украинската армия твърди, че при атаката Русия е използвала 19 безпилотника "Шахед" иранско производство, две свръхзвукови ракети "Оникс" и 12 "Калибр". Задействана е била и една подводница. Всички дронове и 11 ракети "Калибр" са били свалени от противовъздушната отбрана, но при обстрела курортният град е претърпял "значителни щети". В хотелска сграда е избухнал пожар, който бързо е бил потушен.

Две от 11-те ракети "Калибр" са били унищожени в Николаевска и Кировоградска област. Ракетите "Оникс" са унищожили складове за зърно, без да причинят човешки жeртви. Армията съобщи и за складове и предприятия в предградия на Одеса, пострадали от падащи отломки.

Руските сили нанасят редовно удари по този черноморски регион на Южна Украйна, където са разположени инфраструктурни обекти, свързани с търговията по море, припомня АФП. Атаките зачестиха след отказа от зърнената сделка през юли.

В същото време губернаторът на руската Курска област Роман Старовойт обяви, че украинско нападение с дрон е причинило щети на административна сграда и няколко жилища. Засега няма данни за мащабите на атаката и информацията не може да бъде проверена от независим източник, отбелязва Ройтерс.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Мистерии в Хераклея Синтика