Поне 7 жертви на катастрофа със 158 коли на магистрала в Ню Орлиънс

OFFNews 24 октомври 2023 в 11:06 854 0

катастрофа

Снимка БТА/АП

Катастрофата.

Поне седем жертви и най-малко 25 ранени, повечето от които в критично състояние - това е равносметката от гигантска катастрофа със 158 коли на натоварена магистрала западно от Ню Орлиънс. 

Инцидентът се е случил на мост над езерото Морепас в щата Луизиана. Като причина за трагедията се посочва гъста мъгла в района, заради която не е имало никаква видимост.

От полицията съобщават, че поне един от автомобилите е паднал в езерото. При сблъсъка няколко от превозните средства са се възпламенили. Подпалила се е цистерна, натоварена с опасна течности, в резултат на което участъци от пътя сега са в пламъци. Полицията публикува снимки, на които се виждат смачкани автомобили. 

На място има десетки екипи на пожарната, полицията и Спешна помощ, които се опитват да открият хора, затиснати под купчините смачкана ламарина.

От Националната метеорологична служба на САЩ посочват, че явлението "супер мъгла" се образува, когато дим и влага, отделени от мокра гниеща материя като храсти и листа, се смесят с по-хладен въздух. При подобни условия видимостта намалява до под 3 метра.

Щатът Луизиана се бори от лятото с безпрецедентни пожари, екстремни горещини и силна суша, като Си Ен Ен съобщи, че за 62% от щата е обявена най-високата степен на засушаване. Властите в Ню Орлиънс заявиха, че липсата на дъжд, съчетана със силните горещини през лятото, е довела до пресъхване на влажните зони и до понижаване на нивото на подпочвените води, допълва БТА.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Мистерии в Хераклея Синтика