Поне 37 са жертвите на протестите срещу Мадуро

OFFNews 06 май 2017 в 12:41 2272 1

Минимум 37 души са загинали по време на антиправителствените протести във Венецуела срещу режима на президента Николас Мадуро през последните дни.

Ранените са повече от 700.

Преди ден бе убит един от ръководителите на националната студентска организация на Венецуела в Технологическия университет на щата Ансоатеги Хуан Лопес. Той е бил застрелян от движещ се моциклет. Студентите в страната протестират срещу властта и подкрепят опозицията, за която Мадуро се е превърнал в диктатор и е съсипал икономиката на страната. Той пое властта в южноамериканската държава от Уго Чавес през 2013 г.

Президентът пък упорито твърди, че протестите са организирани от чужди държави и разпореди на полицията да използва сила.

Няколко митинга бяха разпръснати от полицията, която използва сълзотворен газ, най-тежки бяха сблъсъците в Централния университет на Венецуела.

Проучванията на общественото мнение сочат, че управляващите социалисти ще изгубят катастрофално предстоящите избори. Те са насрочени за 2018 г., но опозицията иска гласуването да е още тази година.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови