Полското разузнаване: Русия примамва войници, като им дава 3 години стаж за 1 година война

Красимир Крумов 08 юли 2022 в 14:30 8646 14

Това е третият запис, с който Варшава демонстрира разузнавателно присъствие в района на бойните действия

Снимка Агенция за разузнаване на Полша

Това е третият запис, с който Варшава демонстрира разузнавателно присъствие в района на бойните действия

Добити от Агенцията за разузнаване на Полша данни сочат, че личният състав на руската армия в Украйна е наясно с това, че войната се проточва и, че ще останат на фронта минимум до края на годината. Това съобщи Станисалв Жарин, говорител на министъра-координатор на специалните служби в Полша, цитиран от ПАП. Войниците се съгласяват заради заплатите, както и заради обещанието, че Кремъл ще им признае 1 година на война за три години стаж.

Разузнаването разпространи като доказателство аудиозапис на телефонен разговор на съпруга на воюващ в Украйна руснак с мъжа й. Това е третият подобен запис през последните 10 дни, с който Варшава демонстрира засилено разузнавателно присъствие на терена на бойните действия в Украйна.

Според записа военнослужещите си дават сметка, че ще останат на война по-дълго от първоначално обявеното, но според Жарин това не им пречи, стига да имат финансова полза.

Русия води своята престъпна война срещу Украйна. Войниците са примамвани с визия за високи заплати и възможността да получат допълнителни изгоди. Това е действие, типично за Русия, в която, както се вижда, варварското поведение и военните престъпления са приемливи, стига да носят изгода.” - коментира Станислав Жарин в разговор с ПАП.

От същинското съдържание на аудиото, става ясно, че руснаците се подготвят за многомесечни военни действия срещу Украйна, а руските войници са наясно, че ще останат на фронта до края на годината. Това си коментират по телефона рускиня и нейният партньор. “Ако останеш до декември…” - казва жената. Според материала, придобит от разузнаването жената се притеснява от продължаващата война, но още по-притеснена е колко пари ще изкара мъжът и, докато е на фронта.

От фактологията на разговора става ясно как Русия ще пресмята стажа на участвалите във войната бойци. По репликите на участниците се разбира, че Москва признава една година война в Украйна за три години стаж в армията. Според Жарин записът е пореден сигнал, показващ, че руското общество подкрепя или поне толерира престъпните руски действия срещу Украйна.

Анализът на съдържанието показва също, че актуалната ситуация в армията е все по-лоша. Съпругата констатира: “През времето, за което си там, нищо не се промени към хубаво”. Добавя, че въпреки пропагандните репортажи, хората живеят все по-трудно в Русия и все повече се усещат резултатите от руската агресия. Жената обсъжда и здравеопазването, за което казва, че на практика не функционира, а в града, в който живее, това е дъното на медицината и в аптеките няма дори бинт.

“Съдържанието на разговора доказва, че въпреки това, което говори руската пропаганда, санкциите срещу Русия след нахлуването в Украйна действат и започват да ослабват руската държава. Целта на санкциите е да направят невъзможно по-нататъшното финансиране от Кремъл на военни действия срещу Украйна и, евентуално, срещу други страни.” - посочва Жарин.

Руснаците все повече се интересуват от това как да си изкарат парите от руската банкова система. В разговора събеседничката иформира мъжа си, че все повече хора си откриват сметки в Армения от страх, че руските власти може да конфискуват собственост и пари на гражданите си. “Отидоха до Ереван да си открият банкови сметки и да си преведат парите, за да не им ги вземат.” - се чува в друг фрагмент от разговора.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

2550

15

alfakentavur

09.07 2022 в 09:58

Глупост след глупост, измислица след безсмислица и безмозъчни опити да кажеш нещо.
Първо - МИЛИОНИ емигранти нито всичките берат ягоди, нито са градинари, нито други подобни.
Второ - брането на ягоди и т.н. е СЕЗОННА РАБОТА, путлерско тролче. Никой не емигрира за сезонна работа.
Глупости на търкалета.
А аз те питам и колко западняци са емигрирали в СССР2?
Сега с каква измислица ще отговориш на това? Че на съветския съюз не му трябват квалифицирани и умни хора, защото тях не може да ги манипулира? :D

2550

13

alfakentavur

08.07 2022 в 23:22

Пак бягаш от въпросите, тролче рашистко.
Кога Рашистан ще пусне Лотария Зелена Карта и ти ще отидеш ли да живееш там?
Милиони руснаци емигрират на Запад. Колко западняци емигрираха в СССР2?

2550

11

alfakentavur

08.07 2022 в 18:44

Рашистка действителност. Съдят някой защото е нарекъл войната "война". Той показва лист с надпис в съда и.... Един Матросов като с гърди бункера се опитва да скрие с ръце листа. Ега ти КОМЕДИЯТА :D :D :D

https://twitter.com/nexta_tv/status/1545342874560217089/photo/2

2550

10

alfakentavur

08.07 2022 в 18:10

Типично рашистко поведение - той бяга от въпросите, а твърди, че другите го правят.
А Зелена лотария за Рашистан кога ще пуснат?

2550

8

alfakentavur

08.07 2022 в 17:46

Ще ти кажа, след като ти отговориш.
Всички копейкини тролчета пропускате неудобните въпроси и минавате на "А вие ще биете негрите"?
Но така е и по съветски, и по рашистки.

2550

6

alfakentavur

08.07 2022 в 16:51

А тебе Мутрафонова и супервайзърите от Рашисткото посолство как те примамиха? Само с копейки или полковничката те целуна и по бузката? Или ти даде ти нейните бузки (но не горните) да целунеш?