Полицията в Отава използва сила, за да прогони демонстрантите от Конвоя на свободата

OFFNews 20 февруари 2022 в 07:55 2920 7

Снимка Архив

Канадската полиция използва лютив спрей и зашеметяващи гранати и извърши десетки арести.

Вчера властите освободиха улицата пред парламента в канадската столица, където демонстранти лагеруваха повече от три седмици. Те протестират срещу ограниченията във връзка с пандемията.

За два дни са извършени общо 170 ареста, съобщи пред репортери временният началник на полицията в Отава Стив Бел. До следобед полицията разпръсна основната част от блокадата пред парламента и кабинета на министър-председателя.

Преди началото на вчерашните протести полицията изпрати съобщение в Туитър до демонстрантите, в което се казваше: "Махнете се от студа и прекратете по-нататъшните незаконни действия" или рискувате да бъдете арестувани. Към момента властите изтласкват останалите автомобили, каза Бел на пресконференция. Но в други райони в града все още има струпване на демонстранти и има риск демонстрантите да променят местоположението си, допълва той.

Организаторите на така наречения "Конвой на свободата" заявиха, че са помолили водачите на камиони да се изтеглят заради това, което нарекоха груби полицейска тактики, и много камиони наистина напуснаха вчера центъра на града. Петдесет и три превозни средства са били изтеглени, съобщиха от полицията.

Служителите са счупили прозорците на автомобили, за да арестуват хората, които са били заключени вътре. Някои от арестуваните в събота са носели бронежилетки, а в чантите и автомобилите им е имало димни гранати и други пиротехнически средства, съобщи полицията.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

22548

6

dolivo

20.02 2022 в 14:48

напротив, има нужда от вашите коментари, zuljin. Очевидно не съм съгласен с тях. Струват ми се повърхностни.

22548

4

dolivo

20.02 2022 в 12:21

дрън дрън

22548

2

dolivo

20.02 2022 в 10:19

браво, селяндурите с големите машини да си правят протестите без да пречат на другите хора

в Париж като отидат фермерите с трактори, мн внимават

ще си дойдат нещата по местата

Трюдо да си опича акъла също