Полицията в Лас Вегас отвори студеното досие за убийството на Тупак Шакур

OFFNews 19 юли 2023 в 12:13 2126 3

Шакур

Снимка Getty images

Тупак Шакур

Полицията в Невада потвърди, че тази седмица е връчила заповед за обиск във връзка с неразкритото убийство на рапъра Тупак Шакур. Детективите са извършили претърсването в дом в Хендерсън, предградие на Лас Вегас, където Шакур е бил застрелян през септември 1996 г.

Полицията на Лас Вегас не даде повече подробности за обиска, като се позова на продължаващото разследване на убийството му, съобщи Би Би Си.

Шакур е на 25 г., когато е разстрелян. Досега няма арестувани.

Домът, който е бил претърсен, се намира на по-малко от 20 мили (32 км) от мястото, където Шакур беше застрелян с автомат.

"Полицията на Лас Вегас може да потвърди, че на 17 юли 2023 г. е била връчена заповед за обиск в Хендерсън, Невада, като част от продължаващото разследване на убийството на Тупак Шакур. Няма да има повече коментари", се казва в позиция на полицията.

Лейтенант Джейсън Йохансон е съобщил пред Las Vegas Review Journal, че детективите отново работят по студения случай.

"Това е неразрешен случай и се надявам един ден да променим това", казва той пред вестника.

Шакур, чийто сценичен псевдоним е 2Pac, издава дебютния си албум през 1991 г. и се радва на небивал успех в класациите с хитове като California Love, All Eyez on Me, Changes и I Ain't Mad at Cha. Продал е повече от 75 млн. плочи по целия свят, получи и своето място в Залата на славата на рокендрола през 2017 г.

Умира на 13 септември 1996 г., седмица след като е прострелян четири пъти в колата си, докато чака на червено.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

1010

3

Mounted Archer

19.07 2023 в 22:49

Честно казано, написах "автоматичен пистолет", защото не бях сигурен, че терминът "картечен пистолет" е още в употреба (освен, че е директен превод от руZки, звучи и абсурдно). Но, все пак, благодаря за уточнението, alfa! :) P.S. Мислех, че от поне век и половина не се произвеждат револвери, които са single-action, т.е. да изискват ръчно презареждане през ударника (to cock the hammer), а са само double-action. Но може и да греша, не знам.

2550

2

alfakentavur

19.07 2023 в 14:13

Uzi, ТЕС-9 и подобните им се наричат картечни пистолети. Автоматични са обикновени пистолети, при които не е нужно да натиснеш петлето (както при револверите) или нещо друго, за да презаредиш.

1010

1

Mounted Archer

19.07 2023 в 13:55

Като съвременник на събитията, за които се разказва в статията (помня го, като да беше вчера), бих искал да уточня две неща: 1. Колата, в която беше убит Тупак (BMW 750iL), не е негова, а на Шуг Найт (президент на "Дет Роу Рекърдс", за която записва Тупак), който и шофира във фаталната нощ на 07.09.1996 г.
2. "Автоматът", с който е стреляно по Тупак, всъщност е 9 мм. автоматичен пистолет (submachine gun), вероятно Uzi или ТЕС-9. Тупак е улучен на 4 места, а Шуг Найт се отървава само с одраскване.
 
X

Топлофикация подари 200 милиона на Ковачки