Полицията отцепи района около Капитолия заради бомбена заплаха

OFFNews 19 август 2021 в 21:28 2599 0

Бомбена заплаха в района на Конгреса на САЩ доведе до евакуация на района и масово полицейско присъствие. Властите съобщават, че в момента преговарят с мъж, който твърди, че има бомба в пикапа си.

"Това е активно разследване на бомбена заплаха", заяви в Туитър полицията в Капитолия.

Длъжностни лица разследват мъж с възможни експлозиви в превозно средство извън библиотеката на Конгреса, каза източник на Ройтерс от правоохранителните органи на САЩ, цитиран от БНР.

Полицията се опитва да установи дали в пикапа има взривно устройство и дали човекът в превозното средство държи детонатор, съобщиха неназовани източници за Асошиейтед прес.

Служителите на правоохранителните органи преговарят с мъжа. Полицията още не е установила мотивите му.

Началникът на полицията в Капитолия Дж. Томас Менджър обясни пред репортери, че мъжът е паркирал автомобила си на тротоар пред библиотека на Конгреса и е казал на служител, който се е приближил до него, че има бомба, докато държи нещо, което прилича на детонатор, посочва Ройтерс.

50-годишният мъж е от щата Северна Каролина. Според Си Би Ес, които цитират два източника от органите на реда, става дума за Флой Росбери. Той е отбил пикапа си тази сутрин около 9:15 местно време (16:15 българско време ) от източната страна на Капитолия – до Върховния съд и библиотеката на конгреса.

Местни медии посочват, че Росбери е имал публикации в социалните мрежи, в които говори за революция, имал е искания да се срещне с президента и е споменавал най-различни теми, сред които и здравеопазване.

"Преговарящи работят усилено, опитвайки се да постигнат мирно разрешаване на този инцидент", каза Менджър.

"Революцията тече, тя е тук. Опитвам се да се обадя на президента на САЩ Джо Байдън по телефона", обяснявал мъжът.

Полицията не съобщи дали видеото е направено от заподозрения.

Източник от правоохранителните органи на САЩ заяви, че наличието на експлозиви не е потвърдено.

Районът до Капиотолия е отцепен като периметърът на евакуацията сега включва и близки жилищни сгради. На място има масово полицейско присъствие, извикани са били и снайперисти. Евакуирани са няколко сгради в близост, включително Върховният съд на САЩ. Близката метростанция е била затворена.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови