Похитителят от Кливланд се самоуби в затвора

Вероника Шербанова 04 септември 2013 в 11:04 2066 1

Ариел Кастро, The Times
Ариел Кастро, The Times

Ариел Кастро, който беше осъден на доживотен затвор плюс още 1000 години лишаване от свобода за отвличането на три жени и задържането им в плен почти десет години, се е самоубил в затвора, съобщи Би Би Си.

53-годишният Кастро е бил намерен обесен в килията му около 21.20 часа във вторник. Извикани са медици, които опитали да спасят затворника. Той бил откаран в болница, където е посочен официално и часът на смъртта му.

Срещу 52-годишния Кастро бяха повдигнати четири обвинения за отвличане и три за изнасилване. В продължение на 10 години той е държал в плен в дома си в Кливланд три жени.

Жените бяха освободени, след като една от тях – Аманда Бери, успяла да избяга от похитителя си и да се обади на полицията от къщата на съсед на Кастро в началото на май.

Трите жени – Аманда Бари, Джорджина Дехесус и Мишел Найт, са изчезнали между 2002 и 2004 г., когато са съответно на 16, 14 и 20 години. Заедно с жените е освободено и 6-годишната Джоселин – дъщеря на Аманда, родена от нея, докато е била в плен.

Трите жени били държани завързани или оковани в отделни стаи на къщата на Ариел Кастро. Те са били системно изнасилвани и пребивани.

След като беше задържан, Кастро се призна за виновен като част от споразумение със съда. В резултат на това той избегна смъртното заседание и получи доживотна присъда, както и допълнителна присъда от 1000 години.

Ариел Кастро обясни, че не е планирал отвличането на жените, а се е подчинил на внезапен импулс. Той заяви, че се разкайва за стореното.

Една от жените той е примамил в дома си, като ù предложил кученце. Друга пък дошла в дома му, за да се срещне с дъщеря му. 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови