Подкрепата за Меркел продължава да пада 10 дни преди изборите в Германия

OFFNews 13 септември 2017 в 16:01 2350 1

Подкрепата за Християндемократическия съюз на германския канцлер Ангела Меркел продължава да пада и достигна най-ниското си ниво от четири месеца насам, само 10 дни преди изборите в Германия. 

Меркел все пак остава фаворит за спечелването на изборите. Меркел остава предпочитаният канцлер за 48 процента от германците, сочи проучване на берлинската социологическа агенция "Форза", цитирано от БТА. Само 22 на сто от анкетираните предпочитат лидера на ГСДП Мартин Шулц.

Одобрението за Християндемократическия съюз и за неговия съюзник Християнсоциалния съюз е 37%. Подкрепата за основния им съперник Германската социалдемократическа партия е 23%. 

Според проучването обаче всеки четвърти германец все още не е решил за кого да гласува. 

Очаква се дясната популистка партия "Алтернатива за Германия" да стане първата антиимигрантска партия след края на Втората световна война, която ще влезе в Бундестага. Подкрепа за партията са изразили 9% от анкетираните. 

Третата политическа сила вероятно ще е партията "Левите" с 10% от гласовете, следвана от "Зелените" и свободните демократи, които ще получат по 8% от гласовете, показва проучването на "Форза".

Изборите в Германия ще се проведат на 24 септември. 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови