Пласидо Доминго се извини на жените, обвинили го в сексуален тормоз

OFFNews 25 февруари 2020 в 15:36 2537 0

Пласидо Доминго се извини за "болката, която е причинил" на жените, които го обвиниха публично в сексуален тормоз.

Оперната звезда подаде оставка като генерален мениджър на операта в Лос Анджелис, след като към него бяха отправени няколко обвинения миналия август. Оттогава досега общо 20 жени са обвинили Доминго в тормоз и неподходящо поведение. Той отхвърля всички обвинения.

"Уважавам факта, че тези жени най-накрая са се почувствали достатъчно комфортно, за да говорят публично - пише Доминго в изявление, публикувано в Los Angeles Times. - Искам да знаят, че наистина съжалявам за болката, която съм им причинил. Поемам пълната отговорност за действията си. Станах по-зрял от тази опитност."

Изявлението му бе публикувано след разследване срещу Доминго, проведено от синдикат в САЩ, представляващ оперни изпълнители. То установява, че Доминго е бил "въвлечен в неподходящи действия, вариращи от флиртуване до сексуални контакти на работното си място и извън него".

Обвиненията към 79-годишния днес певец касаят негови действия от края на 80-те години на миналия век насам. Според тях Доминго често оказвал натиск спрямо жените, за да ги въвлече в сексуални отношения и понякога "наказвал" тези, които го отхвърляли.

"През последните няколко месеца разсъждавах за обвиненията от колеги към мен. Сега разбирам, че някои жени може би са се страхували да бъдат честни, заради опасения, че това може да навреди на кариерите им. Макар че това никога не е било моето намерение, никой никога не бива да бъде подтикван да се чувства по този начин", пише Доминго.

Първоначално той реагира на обвиненията с думите, че те са "дълбоко смущаващи и представени неточно". Той заявява също, че всичките му контакти и взаимоотношения са били винаги плод на взаимно съгласие.

Пласидо Доминго е една от най-големите оперни звезди света.

Той е женен за втората си съпруга - сопраното Марта Орнелас - от 1962 г.

Обвиненията засегнаха кариерата на Доминго, след като Симфоничният оркестър на Филаделфия оттегли поканата си към Доминго да участва в концерт, планиран за 18 септември. След това операта в Сан Франциско отмени негов концерт, планиран за 6 октомври. Впоследствие самият Доминго отмени всички свои бъдещи участия в нюйоркската Метрополитан опера.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови