Планинар, изгубен в Алпите, е намерен жив след 7 денонощия

OFFNews 19 февруари 2021 в 17:45 7125 0

Снимка pixabay

Мъж, правил преход с кучето си в италианските Алпи, е оцелял седем нощи на открито, след като е паднал и е счупил глезена си.

Спасителите, които търсят мъжа с хеликоптер, го забелязват в четвъртък да лежи близо до поток в планините северно от Удине, североизточна Италия. Той е бил покрит с листа, но наблизо те виждат изолиращото му одеяло с фолио.

Мъжът, на 33 години, е бил гладен и жаден, но казва, че кучето му е помогнало да оцелее. Той е открит на височина от близо 700 м.

Мъжът от североизточния град Триест е бил в част от долината Венцонаса, недостъпна за мобилни мрежи. Успял е да се привлече до поток, така че да пие малко вода. Той е открит в съзнание, но тежко натъртен.

Приятелката му се свързва с планинската и пещерна спасителна служба (CNSAS) в сряда, тъй като е очаквала той да се върне в понеделник. Мъжът е правил такива преходи и преди, отсядайки в планински хижи или импровизирани заслони.

Кучето му - от смесена порода Аш, остава с него и му прави компания, което му е помогнало да оцелее, смята пострадалият.

Сега спасителите обгрижват Аш, докато мъжът се възстановява в болница от изпитанията си.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Да помогнем на украинските деца!