Петима американски президенти събраха средства за пострадалите от урагани

OFFNews 22 октомври 2017 в 15:34 5243 1

Петима американски президенти събраха средства за пострадалите от урагани

Снимка LM Otero / AP

Всички петима живи предишни президенти на САЩ се събраха в инициатива за набиране на средства за пострадалите при урагани. Към Барак Обама, Буш баща и син, Бил Клинтън и Джими Картър индиректно се присъедини и настоящият американски президент Доналд Тръмп, който се появи в предварително записано видеообръщение.

Бившите президенти се събраха на концерт в Рийд Арена в Тексас, на който бяха събрани повече от 31 млн. долара в помощ на пострадалите при ураганите Харви, Ирма и Мария. 

В обръщението си Тръмп се обърнал към своите предшественици, като им благодарил за подкрепата. В същото време Буш младши направи изказване от сцената, в което обаче името на Тръмп не било споменато нито веднъж, отбелязват световните агенции. 

В концерта участие взеха кънтри певецът Лий Грийнууд и Лейди Гага, която публикува своя снимка с петимата президенти. 

Повече от 60 хил. души дариха средства в благотворителната кампания, която ще придължи и през следващите дни във Флорида, Пуерто Рико и американскити Вирджински острови.

Конзертът в събота не е първото събитие, на което се събират петимата президенти. За последен път те се събраха през 2013 година при откриването на библиотека в Тексас. 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Да помогнем на украинските деца!