Ирма е убила най-малко 77 души

ОFFNews 13 септември 2017 в 21:22 2174 0

Снимка Ройтерс

Ураганът Ирма е причинил смъртта на най-малко 77 човека, 36 от които в Съединените щати, предаде Ройтерс, цитирана от БТА.

Стихията е причинила смъртта на осем и е ранила 40 души в окръг Монро, в най-южната част на щата Флорида, който включва архипелага Флорида Кийс, съобщиха местните власти.

Районът, над който Ирма премина, до голяма степен е изолиран оттогава, тъй като комуникациите бяха прекъснати и мащабът на нанесените там поражения тепърва започва да се изяснява.

Днес бе съобщено още, че са починали шестима обитатели на старчески дом в окръг Брауърд, Югоизточна Флорида, където няма ток. Трима от тях са починали в самия дом, а останалите трима - след като били откарани в болница.

По последни данни 4,3 милиона абонати, или около 9 милиона души, остават без ток във Флорида и съседни щати на САЩ.

В понеделник, когато бе пикът на кризата с електроснабдяването, причинена от Ирма, бяха засегнати повече от 7,8 милиона абонати, или над 16 милиона човека.

Голяма част от евакуираните скоро ще се завърнат по домовете си. Те обаче ще заварят домовете си разрушени, защото стихията е разрушила 1/4 от домовете на хората. Ураганът е срутил къщите с поривите си до 192 км/ч.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови