Пет жертви на наводненията в Западна Европа

OFFNews 02 юни 2016 в 07:33 2392 0

Тежките наводнения в Западна Европа взеха пет жертви.

Четирима души загинаха в Южна Германия и един в централната част на Франция вчера. От пороите пострада и Северна Австрия.

Водолази проникнаха в залята от вода жилищна сграда в 10-хилядния баварски град Зимбах ам Ин и откриха три трупа в една от стаите. Не е известен полът и възрастта на жертвите. Според полицията е възможно да има още хора на приземния етаж на сградата. По-късно в съседната община Юлбах, в югоизточната част на Бавария, бе намерено тялото на жена, съобщи АФП, цитирана от Дарик. Улиците в много градове в региона са залети от един метър вода. Коли, дървета и мебели бяха отнесени от течението, а много хора бяха принудени да се покатерят по покривите на жилищни сгради, за да бъдат евакуирани с хеликоптери, предаде ДПА. 

Вчера в два баварски окръга на границата с Австрия - Ротал-Ин и Пасау - бе обявено бедствено положение заради придошли води, които заляха пътища и мостове. Без ток са 9000 домакинства по информация на местното електроразпределително дружество "Байернверк".

Полицията във френския департамент Сен-е-Марн откри удавена 86-годишна жена. Близо 10 000 домакинства са без ток в департаментите Лоаре, Сен-е-Марн и Ивелин.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Подкастът на OFFNews