Наводненията в Германия взеха жертви, човек в капан в подземен гараж

OFFNews 30 май 2016 в 08:10 4737 0

Снимка Архив

Най-малко четирима души, включително един пожарникар, са загинали при наводнения след проливните дъждове в Югозападна Германия, предаде ДПА, позовавайки се на градските власти и полицията.

Четвъртата жертва е 13-годишно момиче, което е било ударено от влак, след като се е опитало да се скрие от проливния дъжд под железопътен мост в градчето Шорндорф. Инцидентът се е случил в неделя. Момичето се е прибирало към вкъщи с приятел, но се е приближило твърде много до коловоза. Момчето, което е било с нея, е добре, но се нуждае от психологическа помощ, уточниха властите.

В помощ на пострадалите в провинция Баден-Вюртемберг са се включили всички оперативни служби. Потоци вода с кал помели всичко по пътя си, обърнали автомобили, изпочупили дървета. Първите етажи и мазета на къщи са наводнени, отнесени са пътища, съобщава електронна версия на сп. "Фокус", цитирано от Дарик. Стихията е засегнала най-силно община Браунсбах.

От полицията съобщават за загинал човек, хванат в капан в подземен гараж. Властите в град Швабиш Гмюнд предполагат, че жертви на потопа може да са станали пожарникар и човек, когото той се е опитвал да спаси.

Специално създаден кризисен щаб работи по изясняване на ситуацията. От вътрешното министерство на провинцията засега не могат да потвърдят броя на жертвите. Все още те не са идентифицирани, съобщава се и за десетки ранени. 

Властите в Баден-Вюртемберг издадоха предупреждение за опасно повишаване на нивата на Дунав и Рейн, предава телевизионният канал ZDF. Опасност от преливане има и за реките Некар и Таубер. Службите предупреждават, че през следващите дни нивата им ще продължават да се покачват и наводненията ще продължат.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови