Пеле пише на Путин: Спрете това, което се случва!

OFFNews 02 юни 2022 в 15:56 2279 3

Пеле и Путин

Снимка Getty images

Силата да спрете този конфликт е във вашите ръце. В тези, които стиснах в Москва, - пише Пеле.

Легендарният бразилски футболист Пеле се обърна към президента на Руската федерация Владимир Путин и го призова да прекрати войната в Украйна. Бразилецът сподели откритото си писмо непосредствено преди първия плейофен мач между Украйна и Шотландия (3:1) от квалификациите за Световното първенство.

"След няколко минути Украйна ще изиграе първия си официален мач от началото на конфликта. Аз лично написах това писмо. Надявам се насилието да приключи и заедно да можем да изградим по-добър свят."

"Владимир Путин,

Украинският национален отбор се опитва поне за 90 минути да забрави за тази трагедия, която и в момента е обхванала цялата страна. Да се бориш за място на Световното първенство това вече е трудна задача, почти изпълнима сега, когато на карта са толкова много животи.

Искам да използвам този мач като възможност да отправя молба: спрете това, което се случва! Няма абсолютно никакво оправдание за това продължаващо насилие. Този конфликт е порочен, неоправдан и не носи нищо друго освен болка, страх, ужас и страдание. Няма никакви причини това да продължава още.

Когато ние с вас се срещахме навремето и си разменяхме усмивки, последвани от дълго ръкостискане, никога не съм мислил, че един ден ще бъдем толкова разделени. Въоръжените конфликти съществуват само за да разделят народите и няма идеология, която да оправдава изстрелването на снаряди, които погребват детските мечти, разрушават семейства и убиват невинни хора.

Живял съм осем десетилетия, през които съм виждал конфликти, слушал съм изказвания на безгръбначни лидери, пропагандиращи зверства в името на сигурността на своята нация. Ния трябва да спрем това. Много отдавна си бях обещал, че винаги ще повишавам глас, когато става въпрос за мира по света.

Силата да спрете този конфликт е във вашите ръце. В тези, които стиснах в Москва по време на последната ни среща през 2017 г. “, написа Пеле в забранената в русия социална мрежа Инстаграм.

Пеле и Путин се срещнаха за последно през 2017 година по време на тегленето на жребия за Световното първенство по футбол през 2018, чийто домакин беше Русия. По време на самия Мундиал Владимир Путин посочи любимите си футболисти и в списъка му влязоха Лев Яшин, Марадона и Пеле.

Вижте тази публикация в Instagram.

Публикация, споделена от Pelé (@pele)

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

-5531

3

Ран Босилек

03.06 2022 в 07:46

Всички мислещи и разбиращи какво се случват, всички които не одобравят Хунтата дошла с преврат, лъжи и убииства, довела на власт нацисти в Киев. Всички които не са невежи и знаят какво се случва в Донбасс и Украйна 8 години, подкрепят Путин и специалната военна операция.

210

2

Merc

02.06 2022 в 21:00

https://twitter.com/i/status/1532365030834028544

2744

1

AAA

02.06 2022 в 19:21

Всички велики, стойностни и нормални хора заллеймяват войнта на джуджето с фамилия на женски полов орган . Сами првяко зависимите го подкрепят, но те са шепа продажници!
 
X

Да помогнем на украинските деца!