Пътнически самолет със 132 души на борда се разби в Южен Китай (обновена)

OFFNews 21 март 2022 в 10:41 3873 0

Пътнически самолет Boeing-737 се е разбил в южната част на Китай, съобщи телевизия CCTV, цитирана от RT.

В момента тече спасителна операция.

Предполага се, че самолетът на China Eastern Airlines aircraft, в който са пътували 133 пасажери, се е запалил в резултат на неизправност. Няма оцелели.

Той е паднал в гориста местност и е предизвикал пожар. Самолетът е бил в експлоатация в китайската компания от 2015 г., сочат данни от сайта за проследяване на полети Флайт радар 24. Машината е изгубила връзка с авиодиспечерите, когато е летяла над град Учжоу. 

По-късно бе съобщено, че пътниците са 132-ма - 123-ма пасажери и 9 души екипаж. 

Данните от сайта за проследяване на полети сочат, че самолетът е пътувал от Кунмин до Гуанджоу. Уебсайтът VariFlight е актуализирал статуса му на „изгубен контакт”.

През последното десетилетие показателите за безопасност на китайските авиолинии са сред най-добрите в света, отбелязва Ройтерс.

По данни на портала Aviation Safety Network последният инцидент с фатален край в Китай е бил през 2010 г. Тогава 44 от 96-те души на борда загиват при катастрофа на самолет при заход за кацане на летище при ниска видимост. През 1992 самолет Боинг 737-300 на китайската авиокомпания „Садърн еърлайнс“, пътуващ от Гуанчжоу до Гуейлинг, се разби при кацане. Загинаха всичките 141 души на борда.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Да помогнем на украинските деца!