Първата жертва от руския Ту-154 е идентифицирана

offnews 26 декември 2016 в 16:55 7402 1

Първата жертва на самолетната катастрофа с руския самолет Ту-154 край Сочи е идентифицирана в понеделник, съобщи руската агенция ТАСС, като цитира източници от медицинските среди в столицата Москва.

Самолетът падна в Черно море минути след излитането си от Сочи, където презаредил гориво, на 25 декември. На борда му са били 92 души, включително 64 членове на руския ансамбъл "Александров", журналисти и военни, пътуващи за Сирия. Властите се опасяват, че всички са загинали.

Първият самолет, превозващ тела, открити след катастрофата, пристигна тази сутрин в Москва. Процесът по идентификация започна. Първата жертва е идентифицирана, е съобщил източникът, без да уточни името на загиналия.

Екип от лекари и психолози работят са ангажирани от моргата за работа с близките на жертвите.

По-рано днес беше съобщено, че всички тела ще бъдат идентифицирани чрез ДНК анализ в главния медицински център на Министерството на отбраната. Властите в Русия изключиха възможността катастрофата да е станала вследствие на терористична атака.

По-рано днес агенция РИА съобщи, че част от телата са намерени с облечени спасителни жилетки, но впоследствие тази информация беше опровергана.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Да помогнем на украинските деца!