Пак дронове камикадзе по Киев, взривове в украинската столица

Тежки боеве се водят в Донбас, съобщи президентът Зеленски

OFFNews 17 октомври 2022 в 07:41 5942 4

Дрон

Снимка Архив

Части от ирански дрон камикадзе, с които Русия атакува Украйна

Взривове са прогърмели в Киев тази сутрин. Експлозиите са станали около 07:00 часа местно време, съобщи Би Би Си. Сирените за въздушна тревога се включили малко преди първия взрив. 

Кметът на украинската столица Виталий Кличко съобщи, че е ударен централният Шевченковски район. Всички служби са на мястото, въздушната тревога продължава, останете в укритията, призова Кличко. По-късно той информира за още един взрив. Има пострадали сгради. 

Началникът на кабинета на президента Андрий Ермак, уточни, че Киев е атакуван с дронове камикадзе. Дрон е ударил жилищна сграда, 18 души са спасени изпод развалините, екипите търсят още двама, съобщи по-късно Кличко. 

Тежки боеве се водят около градовете Соледар и Бахмут в Донбас, съобщи президентът Володимир Зеленски.  

"Ключовите горещи точки в Донбас са Соледар и Бахмут", заяви Зеленски в нощното си видеообръщение. "Там се водят много тежки битки", допълни президентът. Град Бахмут е следващата цел на руските въоръжени сили в бавното им настъпление през района на Донецк, след като превзеха ключовите индустриални градове Лисичанск и Северодонец през юни и юли. Соледар се намира на север от Бахмут.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

705

4

Деспин Митрев

17.10 2022 в 18:09

Веждичка, нали се сещаш, че НЯМА КАК да им пратят най-модерното ПВО. Пратили са най-модерното с определен тип базиране и с определен набор от функции(и модули). Не знам дали наистина сте толкова боси и недосетливи. Ако такива ще превземат Запада - плача и се смея :)

705

2

Деспин Митрев

17.10 2022 в 09:36

Подобен ванкелов двигател исках да си купя преди години от Англия, доколкото си спомням. Исках да го ползвам на мотоделтапланера. Не ми продадоха - продавал се само на фирми с разрешителни(военно производство). Ееее - гледам много сте запазили тайната - имат го Русия, Китай, Иран и с него бомбят Украйна! Аз със мотоделтапланера нямаше да бомбя никого...

1642

1

NWO

17.10 2022 в 09:04

Безстрашната червена армия...

 
X

Подкастът на OFFNews